GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΤΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ…ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ

Παίρνουν τις συχνότητες από τα ραδιόφωνα της Εκκλησίας και των Δήμων.   K υβερνητικό πλιάτσικο με τις συχνότητ...

Παίρνουν τις συχνότητες
από τα ραδιόφωνα
της Εκκλησίας και των Δήμων.


 Kυβερνητικό πλιάτσικο με τις συχνότητες στη μπάντα της ΕΡΤ, είναι σε εξέλιξη, με άμεση επίπτωση στο σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος και τουλάχιστον σε τρεις δημοτικούς σταθμούς του λεκανοπεδίου.
Το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής σχεδιάζει να στριμώξει στις συχνότητες της ΕΡΤ, όπως – όπως, τους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν στην Αθήνα την Αττική, τον Πειραιά καθώς και σε όλη την χώρα.
Πρόσχημα είναι το νομοσχέδιο για τις νέες ραδιοφωνικές άδειες, που προβλέπει εξασφάλιση εσόδων για το Δημόσιο με διαγωνιστική διαδικασία.
Είναι άγνωστο πως θα αντιδράσει σε όλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος καθώς και η ΚΕΔΕ με τις πρωτοβουλίες Παπά και πώς θα τοποθετηθεί η ΕΡΤ και οι συνδικαλιστικοί φορείς της, δεδομένου ότι εκτός των άλλων, τίθεται ζήτημα για τον περιορισμό ή την διακοπή λειτουργίας περιφερειακών της σταθμών (Θεσσαλονίκη, Κεντρική Ελλάδα, νησιά κλπ)

Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης τα ραδιόφωνα της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεων χωρίς να είναι γνωστό τι θα ισχύσει με τη ραδιοφωνική συνεργασία ΔΕΘ – ΑΜΠΕ , καθώς και το ραδιόφωνο της ΠΟΣΠΕΡΤ ERT- Open που έχει και ιδιαίτερο συμβολισμό μετά το Μαύρο της περιόδου 2013-15.

Το θέμα κυβερνητικής κατάληψης συχνοτήτων της ΕΡΤ, συζητήθηκε μεταξύ άλλων χθες σε σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης με τη συμμετοχή του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά, του μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Μ. Αντωνιάδου με εκπρόσωπο του περιοδικού Tύπου, ως υπεύθυνο support staff, στη διαδικασία αυτή, για να υπάρξει εχεμύθεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επικεφαλής των συνδικαλιστικών, σωματείων έδωσαν πράσινο φώς στο ΓΓ του υπουργείου Λ. Κρέτσο να προχωρήσει, ερήμην των ΔΣ των ενώσεων και του δημοσιογραφικού κλάδου στην κυβερνητική «απόβαση» στα FM.

Σήμερα πάντως συνεδριάζουν τα ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, όπου προφανώς θα τεθεί το ζήτημα , καθώς και οι επιπτώσεις που ανακύπτουν.
Πρόκειται για σχέδιο ελέγχου με πολιτική στόχευση, ίσως και για τις προσεχείς εκλογές, αφού η χειραγώγηση είναι εμφανής.
Οδηγεί σε εργασιακές ανατροπές, απολύσεις ,διακοπές λειτουργίας σταθμών , ιστοσελίδων αφού μπορεί να περιλαμβάνει συνέργειες σε προγράμματα, μικτές παραγωγές, εκπομπές, δελτία ειδήσεων και οικονομίες κλίμακας με τις οποίες περισσεύει κόσμος στην ΕΡΤ, στα ραδιόφωνα που μετακομίζουν και χάνονται θέσεις εργασίας.
Όπως καταγγέλλουν συνδικαλιστικά στελέχη η εξέλιξη αυτή συνδέεται με την συμφωνία στην οποία έχουν προχωρήσει Κουμπιάς-Αντωνιάδου με την κυβέρνηση Σύριζα, ανεξαρτήτως των σχέσεων τους με το περιβάλλον Σαμαρά-Μητσοτάκη.
Προφανώς ενδιαφέρονται να στηρίξει η κυβέρνηση το προεδρείο τους στην ΕΣΗΕΑ, με την ψήφο του Σ. Καπάκου, ο οποίος απηχεί θέσεις του μεγάρου Μαξίμου, παρόλο ότι είχε καθαιρεθεί από την ΕΡΤ.
Αυτό άλλωστε έγινε εμφανές από την αναστολή της απεργίας στην «Αυγή» και στη ΓΓΕΕ , χωρίς όμως να διευκρινίζεται τι πρόκειται να συμβεί με το Ρ/Σ Στο Κόκκινο του Σύριζα, όπου επίσης οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι.
Σε κυβερνητικούς κύκλους όμως, δεν φαίνεται να υιοθετούνται πλήρως οι νέες αυτές πρωτοβουλίες Παπά, με δεδομένο το φιάσκο των κυβερνητικών χειρισμών στα θέματα των τηλεοπτικών αδειών και με ανοιχτή πληγή το ασφαλιστικό του δημοσιογραφικού κλάδου και το θέμα του ΕΔΟΕΑΠ, που κινδυνεύουν να φορτωθούν.

Πηγή: http://styx.gr