GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Καλοκαιρινές τροφές που καταπολεμούν γρήγορα το φούσκωμα

Όσους κοιλιακούς κι αν κάνετε κάποια στιγμή μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με το ενοχλητικό φούσκωμα λόγω αφυδάτωσης ή ενός αλμυρού γεύματ...

Όσους κοιλιακούς κι αν κάνετε κάποια στιγμή μπορεί να έρθετε αντιμέτωποι με το ενοχλητικό φούσκωμα λόγω αφυδάτωσης ή ενός αλμυρού γεύματος που σας προκάλεσε κατακράτηση υγρών.

Επειδή οι εξορμήσεις στις παραλίες έχουν ήδη ξεκινήσει και φυσικά θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν πιο επίπεδη κοιλιά, τρέξτε στην κουζίνα και επωφεληθείτε από τις δροσερές τροφές του καλοκαιριού που καταπολεμούν το φούσκωμα!
1. Αγγούρι

Το αγγούρι παρέχει κουερσετίνη, μια αντιοξειδωτική ουσία που βοηθά να αντιμετωπιστεί κάθε είδους πρήξιμο στο σώμα. Επίσης, η μεγάλη περιεκτικότητά του σε νερό σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C κρατούν τον οργανισμό ενυδατωμένο ώστε να αποφευχθεί το φούσκωμα λόγω κατακράτηση. Η φλούδα του αγγουριού είναι επίσης πλούσια σε καφεϊκό οξύ, μια άλλη αντιοξειδωτική ουσία που δρα ενάντια στις φλεγμονές.


2. Αβοκάντο

Το αβοκάντο παρέχει διαλυτές ίνες, οι οποίες τρέφουν τα καλά βακτήρια του εντέρου, βελτιώνοντας την πέψη και αποτρέποντας το φούσκωμα.
3. Ντομάτα

Καλοκαίρι χωρίς δροσερή ντοματοσαλάτα δεν γίνεται! Το αγαπημένο λαχανικό είναι πλούσιο σε κάλιο, συστατικό που «εξουδετερώνει» το αλάτι και επομένως βοηθά να ξεφουσκώσει η κοιλιά. Επίσης, όπως και το αγγούρι, η ντομάτα έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό.


4. Ακτινίδιο

Το ακτινίδιο περιέχει ένα συστατικό που ονομάζεται ακτινιδίνη, ένα ένζυμο που διευκολύνει την πέψη των πρωτεϊνών και προλαμβάνει το φούσκωμα. Επίσης, το φρούτο παρέχει τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες ίνες, οι οποίες συμβάλλουν στην καλή γαστρεντερική λειτουργία.
5. Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται από νερό σε ποσοστό πάνω από 90%, οπότε είναι ιδανικό μετά από ένα αλμυρό γεύμα για να αποφύγετε ή να αντιμετωπίσετε την κατακράτηση υγρών.

Πηγή: womenshealthmag.com