GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο μικροσκόπιο του Επόπτη τα κρυφά σχέδια των ασφαλιστικών

Στο μικροσκόπιο των Εποπτικών Αρχών μπαίνουν οι ασφαλιστικές που κάνουν κρυφά σχέδια μετεγκατάστασης τους από το Λονδίνο στην Ηπειρωτική ...

Στο μικροσκόπιο των Εποπτικών Αρχών μπαίνουν οι ασφαλιστικές που κάνουν κρυφά σχέδια μετεγκατάστασης τους από το Λονδίνο στην Ηπειρωτική Ευρώπη προκειμένου να αντιμετωπίσουν την μετά – Brexit εποχή και να απολαμβάνουν τα Ευρωπαϊκά προνόμια.

της Ελενας Ερμείδου

Η EIOPA και ο Πρόεδρος της Gabriel Bernardino έχει αποφασίσει να παρακολουθεί στενά όσες Βρετανικές ασφαλιστικές σκοπεύουν να κινηθούν μυστικά, να διατηρήσουν τις βασικές λειτουργικές δομές στην χώρα και παράλληλα να φτιάξουν «κέλυφος» εταιρείες στην Ηπειρωτική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον Gabriel Bernardino οι εταιρείες αυτές δεν θα είναι αποδεκτές.

Για να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο η EIOPA και ο Πρόεδρος της έχουν ξεκινήσει να επισκέπτονται τις Εποπτικές Αρχές στην Βρετανία καθώς και εταιρείες προκειμένου να εξακριβώσουν τις διαθέσεις τους.

Η EIOPA έχει ήδη ξεκινήσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις διαπραγματεύσεις που συνδέονται με το Brexit ωστόσο είναι ακόμα πολύ νωρίς ώστε να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα.

Η Βρετανία θα εξέλθει της ΕΕ το 2019, ωστόσο οι όροι εξόδου της χώρας θα τεθούν υπό διαπραγμάτευση, σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει η Τερέζα Μέϊ κάτι το οποίο σημαίνει ότι η χώρα δεν θα αποχωρήσει τελείως από την ενιαία αγορά.

Σύμφωνα με τον G. Bernardino οι ασφαλιστικές που έχουν έδρα την Βρετανία θα παύσουν να απολαμβάνουν τα δικαιώματα που δίνει το Ευρωπαϊκό Διαβατήριο.

Η EIOPA σχεδιάζει να εκδώσει οδικό χάρτη με κατευθυντήριες γραμμέςπρος τις εθνικές εποπτικές αρχές των κρατών – μελών και όχι, μόνο. Διαβεβαιώνει ότι θα παρακολουθεί στενά την υιοθέτηση και εφαρμογή των νέων κανονισμών.

Πηγή:sofokleousin.gr