GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εθνικός στόχος η αλλαγή κυβέρνησης

Χαρακτήρα εθνικού στόχου προσλαμβάνει η «πολιτική αλλαγή» που διεκδικεί η ΝΔ και αυτή αντιτείνει στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς του ...

Χαρακτήρα εθνικού στόχου προσλαμβάνει η «πολιτική αλλαγή» που διεκδικεί η ΝΔ και αυτή αντιτείνει στην κυβέρνηση και τους σχεδιασμούς του μεγάρου Μαξίμου αρνούμενη οποιαδήποτε μορφής συνεννόηση με την κυβέρνηση ενόψει των διαβουλεύσεων των επόμενων ημερών, ειδικά από τη στιγμή που στο Μοσχάτο έχουν την εκτίμηση ότι δεν θα προκύψει η «καθαρή λύση» που επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας εξαιτίας «έλλειψης στρατηγικής» και «ανευθυνότητας».

«Ο κ. Τσίπρας πρόσφατα, ψήφισε το τέταρτο μνημόνιο, με πολύ σκληρά μέτρα, χωρίς να πάρει τίποτε σε αντάλλαγμα, ούτε για το χρέος, ούτε για την ποσοτική χαλάρωση. Δυόμιση χρόνια τώρα η κυβέρνησή του απέδειξε ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει κανένα εθνικό στόχο», τονίζουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη.

Για τη ΝΔ, μια καθαρή λύση που θα καθιστά το χρέος βιώσιμο και θα επιτρέπει την έξοδο στις αγορές είναι η «επιμήκυνση της περιόδου χάριτος και αποπληρωμής του χρέους με “πάγωμα” των επιτοκίων και μετατροπή των κυμαινομένων επιτοκίων σε σταθερά χαμηλά επιτόκια». Επιπρόσθετα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκονται ιδιαίτερα στο ότι για να μπορεί να εξυπηρετείται το κόστος αποπληρωμής του χρέους απαιτούνται πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ και όχι 3,5% που κατά τη ΝΔ δεν είναι ρεαλιστικό.

Στο πλαίσιο η ΝΔ αν και επιμένει ότι είναι «αδιαπραγμάτευτη εθνική προτεραιότητα» η ρύθμιση του χρέους εντούτοις προσθέτει ότι δεν αποτελεί από μόνη της ικανή συνθήκη για να οδηγήσει σε έξοδο από τη κρίση καθώς αυτό που προέχει είναι η «αποκατάσταση της εμπιστοσύνης» στην οικονομία με μια «μεταρρυθμιστική κυβέρνηση». Ως εκ τούτου οι επιτελείς του κ. Μητσοτάκη θέλουν να προσδώσουν εθνικά χαρακτηριστικά στον πολιτικό στόχο της ΝΔ για εκλογές και αλλαγή κυβέρνησης προκειμένου να θωρακιστούν σε ενδεχόμενες πολιτικές πρωτοβουλίες του Αλέξη Τσίπρα αλλά και να περάσουν στην πολιτική αντεπίθεση με το σκεπτικό ότι «ο εθνικός στόχος για την έξοδο από την κρίση θα επιτευχθεί μόνο αν συντελεστεί στον τόπο μια μεγάλη πολιτική αλλαγή».

Πηγή:News247.gr