GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ζημιές από χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου Ιάσμου στη ΠΕ Ροδόπης

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στις Τοπικές Κοινότητες Αμβροσία, Πολύανθος και Ληνός του Δήμ...

Μεγάλες ζημιές προκάλεσε η πρόσφατη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στις Τοπικές Κοινότητες Αμβροσία, Πολύανθος και Ληνός του Δήμου Ιάσμου. Ιδιαίτερα επλήγησαν οι καλλιέργειες βαμβακιού, ηλίανθου και καλαμποκιού.
Οι καλλιεργητές βρίσκονται σε πολύ δύσκολη θέση, καθώς γι’ ακόμα μια φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές να καταγράφονται στις σοδειές τους, χωρίς την πλήρη κάλυψη τους από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ στο 100% της ζημιάς, από όλα τα ζημιογόνα αίτια στην αναμενόμενη παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο – μιας και δεν υπάρχει κρατική χρηματοδότηση- και επιπλέον χωρίς να διασφαλίζεται η έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους.
Τη ίδια στιγμή μάλιστα, που το εισόδημα τους συνέχεια μειώνεται εξαιτίας της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων και των μέτρων “φοροληστείας” στο όνομα της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση, για:
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ άμεσα οι εκτιμήσεις για το σύνολο των ζημιών στο Δήμο Ιάσμου της Π.Ε. Ροδόπης, με έγκαιρη πρόσληψη του απαραίτητου γεωτεχνικού προσωπικού.
Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το 100% των ζημιών που υπέστησαν.
Την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος των φτωχομεσαίων αγροτών της Π.Ε. Ροδόπης.
Την παραπάνω ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ.