GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑΪΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑΪΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ Το βράδυ του Σαββάτου στην Καπναποθήκη ¨Π¨ του Ιδρύματος Θρακι...


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΣΕΜΠΑΪΔΗΝ ΚΑΡΑΧΟΤΖΑ


Το βράδυ του Σαββάτου στην Καπναποθήκη ¨Π¨ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης παρουσίασε το βιβλίο του Πομάκου δημοσιογράφου Σεμπαϊδήν Καραχότζα με τίτλο: ¨Μεταφράσεις Ελληνικής και Αγγλικής ποίησης στην Πομακική γλώσσα¨.

Ομιλητές ήταν ο κ. Πέτρος Γεωργαντζής, η κα Ελένη Εφραιμίδου, η κα Πέπη Κελτσίδου και ο κ. Νικόλαος Κόκκας.

Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, οι Αρχές του τόπου, Πρόεδροι Συλλόγων και αρκετοί Ξανθιώτες.

Ο συγγραφέας κ. Καραχότζα απουσίαζε λόγω προβλήματος υγείας, όμως όλο έφυγαν από την αίθουσα ενθουσιασμένοι για την εξαίρετη δουλειά του Πομάκου δημοσιογράφου, ο οποίος συνέγραψε στο παρελθόν και άλλα δύο βιβλία για την γλώσσα και την ζωή των Ελλήνων Πομάκων.

Προς τιμήν του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης δήλωσε ότι το βιβλίο αυτό με τις μεταφράσεις των Ελλήνων ποιητών στα Πομακικά θα το προσφέρει στους ξένους επισκέπτες καθώς και ότι στην είσοδο του κτιρίου μεταξύ των άλλων τοπικών στολών θα τοποθετηθεί και μια Πομακική.

Συγχαρητήρια στην Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων κα Εμινέ Μπουρουτζή για την οργάνωση της όμορφης αυτής εκδήλωσης και την δεξίωση των προσκεκλημένων.