GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Για το καρτέλ της Κολομβίας ή για λαθρεμπόριο προορίζονταν τα ιατρικά όργανα από τα ελληνικά νοσοκομεία

Το μυστήριο της επιλογής της Ελλάδας για την αρπαγή του ιατρικού εξοπλισμού, οι άριστες γνώσεις για τους χώρους των νοσοκομείων, οι αδιευ...

Το μυστήριο της επιλογής της Ελλάδας για την αρπαγή του ιατρικού εξοπλισμού, οι άριστες γνώσεις για τους χώρους των νοσοκομείων, οι αδιευκρίνιστοι – προς το παρόν – λόγοι της κλοπής και η εμπλοκή ενός από τα μεγαλύτερα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ των ερευνών της ΕΛ.ΑΣ σχετικά με τις κλοπές εξοπλισμού από τα ελληνικά νοσοκομεία.

Μέχρι στιγμής, οι αστυνομικοί, δεν είναι σε θέση να διευκρινίσουν τους λόγους που το καρτέλ της Μποκοτά έβαλε στο μάτι τα ελληνικά νοσοκομεία για να αρπάξει ιατρικό εξοπλισμό από γαστρεντερολογικές κλινικές. Μάλιστα δεν έχει διευκρινιστεί τι θα έκαναν τα ενδοσκόπια και σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα πιθανά σενάρια που εξετάζουν οι αρχές: Το πρώτο λέει ότι θα τα χρησιμοποιούσαν για να ελέγχουν τα «βαποράκια» που μεταφέρουν τα ναρκωτικά αναγκάζονται να καταπίνουν τις συσκευασίες και παράλληλα να διαπιστώνουν αν προσπαθούν να τους κλέψουν.

Η δεύτερη εκδοχή έχει να κάνει με τη μαύρη αγορά που ανθεί στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και οι πληροφορίες από την Interpol λένε ότι στο παρελθόν ο πανάκριβος ιατρικός εξοπλισμός που εκλάπη από χώρες της Ευρώπης όπως Ισπανία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Κροατία πουλήθηκε στο 1/10 της πραγματικής του τιμής.

Οι ελληνικές αρχές σε συνεργασία με την αστυνομία της Μποκοτά, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν δύο ακόμη άτομα. Ο πρώτος φέρεται να είναι ένα άτομο που ήρθε στη χώρα μας και πιθανότατα να έδωσε πληροφορίες για τα νοσοκομεία και τα μηχανήματα στο καρτέλ ενώ ο δεύτερος είναι ο άνθρωπος που θα παραλάμβανε στην πρωτεύουσα της Κολομβίας τον ιατρικό εξοπλισμό. Ίσως λένε οι αστυνομικοί αν εντοπιστούν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι και αποφασίσουν να μιλήσουν να λυθεί και το μυστήριο της επιλογής της χώρας μας για τα στοχευμένα χτυπήματα στα νοσοκομεία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για το πως επέλεξαν την Ελλάδα και εικάζουν ότι η επιλογή ήταν τυχαία όπως και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Τους πρόδωσαν τα αυτοκίνηταΤο κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν λίγες ημέρες μετά τα “χτυπήματα” στα ελληνικά νοσοκομεία έφτασαν πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές για μια ομάδα Κολομβιανών που είχε κλέψει ιατρικό εξοπλισμό από διάφορα “δικά τους” νοσοκομεία. Η ΕΛ.ΑΣ έψαξε τις αναχωρήσεις αλλοδαπών για την Κολομβία από το αεροδρόμιο της Αθήνας και διαπίστωσε ότι στης 25 Μαΐου έφυγαν τρία άτομα για Μποκοτά.

Από τα στοιχεία τους βρήκαν τα αυτοκίνητα που είχαν νοικιάσει και κάμερες κατέγραψαν σε ανύποπτες στιγμές τα πρόσωπα τους.

«Για την υπόθεση αυτή έχουν ταυτοποιηθεί υπήκοοι Κολομβίας, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, ενώ σε χώρα της Λατινικής Αμερικής έχουν κατασχεθεί ιατρικά μηχανήματα, που προέρχονται από το Νοσοκομείο "Άγιος Σάββας" στην Αθήνα και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας» αναφέρει ο διοικητής Ασφάλειας Αττικής Χρήστος Παπαζαφείρης και προσθέτει: «Εισήλθαν το Μάιο στη χώρα μας μέσω της Τουρκίας και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα πορτογαλικών αρχών νοίκιασαν διαμέρισμα σε περιοχή της Αθήνας και τις αμέσως επόμενες ημέρες άρχισαν κατοπτεύσεις σε διάφορα νοσοκομεία της Αττικής, όπως ο Άγιος Σάββας, Ευρωκλινική και το Λαϊκό Νοσοκομείο, προκειμένου να εντοπίσουν κλινικές και εξοπλισμό που τους ενδιέφερε. Από την χαρτογράφηση την κινήσεων τους, προκύπτει ότι την 20-05-2017 ταξίδεψαν με νοικιασμένο αυτοκίνητο στη Λαμία και στη Λάρισα, όπου πιθανολογείται ότι εκείνη την ημέρα διέπραξαν και τις δύο κλοπές στα Νοσοκομεία Λαμίας και Λάρισας και την 21-05-2017 ταξίδεψαν εκ νέου στην περιοχή του Βόλου όπου και διέπραξαν την κλοπή στο νοσοκομείο Βόλου. Απέστειλαν από τη χώρα μας στη Κολομβία δυο δέματα, με ίδιο αποστολέα και παραλήπτη, μέσω εταιρίας διεθνών μεταφορών εμπορευμάτων, ενώ οι δράστες αναχώρησαν από την χώρα μας την 25-05-2017 αεροπορικώς με την χρήση πλαστών εγγράφων, μέσω Ισπανίας για χώρα της Λατινικής Αμερικής».

Πηγή:Protothema.gr