GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι ασφαλτοστρώσεις του δήμου Ξάνθης στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

Οι ασφαλτοστρώσεις του δήμου Ξάνθης στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.   Επί μακρών συζητήθηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στην...

Οι ασφαλτοστρώσεις του δήμου Ξάνθης στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.

 Επί μακρών συζητήθηκε το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης στην μεσημεριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης όπου ακούστηκαν από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης πολλά και διάφορα για την επιλογή του χρόνου υλοποίησης της συντήρησης των ασφαλτοστρωμένων δρόμων, τον τρόπο επιλογής και προτεραιοτήτων ως προς τις παρεμβάσεις, «βολές» από συμβούλους της συμπολίτευσης οι οποίοι εδώ και τρία χρόνια ζητούν να ασφαλτοστρωθεί η Υφαίστου που όμως δεν εισακούγονται και φυσικά η απόφαση –τρία χρόνια – που θεωρήθηκε καθαρά ως προεκλογική παρέμβαση από την πλευρά της διοίκησης του δήμου.
Στην αρχή ο κ. Ξυνίδης εξέφρασε την απορία του γιατί το προϋπολογισμένο έργο «Συντήρηση οδών και κοινοχρήστων χώρων Δήμου Ξάνθης» ύψους 1,8 εκ. ευρώ αυξήθηκε κατά 269.000 ευρώ περίπου ποιος ο λόγος αυτής της αύξησης και γιατί δεν προβλέφθηκε.
Ο κ. Μπατάκ έθεσε το ερώτημα στην δημοτική αρχή γιατί δεν ασφαλτοστρώνονται και οι χωματόδρομοι.
Ο κ. Κυριακίδης της συμπολίτευσης εξέφρασε το παράπονο του γιατί εδώ και τρία χρόνια ζητά να γίνει ασφαλτική παρέμβαση στην οδό Υφαίστου και δεν εισακούστηκε ούτε από τις τεχνικές υπηρεσίες αλλά ούτε και από τον Αντιδήμαρχο της δικής του παράταξης όπου ο ίδιος γίνεται δέκτης πολλών παραπόνων των κατοίκων.
Ο δήμαρχος στην παρέμβαση του ζήτησε από την διευθύντρια των Τ.Υ. κ. Μανά να μπει και η Υφαίστου στο πρόγραμμα αφού όπως εξήγησε υπάρχει περιθώριο περίπου στο 15% απόκλισης του αρχικού σχεδιασμού του έργου.
Ο Μ. Φανουράκης έθεσε ερώτημα σχετικά με το ποια είναι τα κριτήρια και οι προτεραιότητες επιλογής των παρεμβάσεων.
Απαντώντας η κ. Μανά ανέφερε ότι τα κριτήρια είναι δρόμοι με πολλά προβλήματα τα οποία είναι επιτακτικά σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο έργο αφορά την συντήρηση των ασφαλτοστρωμένων δρόμων.
Στην παρέμβαση του ο Ιπποκράτης Καμαρίδης εξέφρασε την άποψη ότι τα έργα θα πρέπει να προγραμματίζονται από το υπάρχων πολιτικό προσωπικό και οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης θα πρέπει αυτά να τα μεταφέρουν στους αντιδημάρχους και αυτοί με την σειρά τους να προτείνουν τις παρεμβάσεις και όχι οι υπηρεσιακοί παράγοντες, τονίζοντας ότι οι πρέπει σύμβουλοι έχουν τον πρώτο λόγο οι οποίοι και πρέπει  να μεταφέρουν στην διοίκηση τις ανάγκες των δημοτών.
Ο Μ. Φανουράκης ρώτησε την κ. Μανά αν υπάρχουν αιτήματα πολιτών για παρέμβαση του δήμου σε ότι αφορά τις ασφαλτοστρώσεις και αν ισχύει αυτό που είπε ο δήμαρχος ότι δηλαδή υπάρχει η δυνατότητα παρέμβασης του δήμου όταν παρουσιαστεί ανάγκη.
Η κ. Μανά επανέλαβε την θέση της σχετικά με το έργο που γινόταν η συζήτηση όπου δηλαδή δεν προβλέπονται ασφαλτοστρώσεις παρά μόνον συντήρηση του υπάρχοντος προβληματικού δικτύου.
Στην τοποθέτηση του ο Θ. Ξυνίδης ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει το θέμα η παράταξη του διότι υπάρχει έλλειψη ελέγχου, προτεραιοτήτων, κοστολογίων και σαφέστατα ότι αυτό γίνεται στα πλαίσια προεκλογικών σκοπιμοτήτων.
Ο κ. Μπατάκ ψήφισε κατά και υπέρ του έργου ο κ. Γουναρίδης
Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ξυνίδη ο κ. Καμαρίδης σημειώνοντας ότι ο καθένας στο δήμο κάνει ότι θέλει, δεν κοστολογούνται επακριβώς οι παρεμβάσεις, δεν εισακούγονται οι σύμβουλοι και έθεσε υπ όψη της διοίκησης ότι το γνωστό και παρατημένο πρόβλημα της πεζογέφυρας των Κιμμερίων θα του βρούνε μπροστά τους για να παρέμβει ο δήμαρχος λέγοντας ότι τα έργα που εκτελούνται και που θα εκτελεστούν, προβλέπονται στο Τεχνικό πρόγραμμα της διοικούσας παράταξης.