GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



7 χρόνια φυλακή στον πρώην νομάρχη Καβάλας κ. Καλλιοντζή λόγω προτέρου έντιμου βίου

Μετά από πολύωρη και μακρά με δύο διακοπές διαδικασία και χωρίς τελικά κανείς να γνωρίζει που είναι τα 219.000 Ευρώ, ολοκληρώθηκε στις ...

Μετά από πολύωρη και μακρά με δύο διακοπές διαδικασία και χωρίς τελικά κανείς να γνωρίζει που είναι τα 219.000 Ευρώ, ολοκληρώθηκε στις 16.30 μετά το μεσημέρι της Τρίτης 27 Ιουνίου η εκδίκαση της υπόθεσης Μπουδακίδου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην Κομοτηνή. Παρά την Εισαγγελική πρόταση να μην αναγνωρισθεί  κανένα ελαφρυντικό στον π. Νομάρχη Θ.Καλλιοντζή και στην Σ.Μπουδακίδου που οδήγησε τελικά σε νέα διακοπή την ακροαματική διαδικασία αποφασίσθηκε τελικά να δοθούν όπως και στους υπόλοιπους κατηγορουμένους τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου. Η πρόεδρος κ. Γεωργία Σακάλογλου πρότεινε αρχικά ποινές 8 χρόνια στον Νίκο Τζαμαλίκο, 10 χρόνια στη Σοφία Μπουδακίδου, 6 χρόνια στο Κ.Τζώτζο, 8 χρόνια στον Γ.Τσαλουχίδη, 8 χρόνια στο Θόδωρο Καλλιοντζή και 8 χρόνια στον Κώστα Τσακίρη. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των 6 κατηγορουμένων κ.κ. Γκρόζος, Γκουρτζής, Παύλου, Δαλακούρας, Μαργαρίτης, Κοεμτζίδης ζήτησαν τα ελάχιστα για να ανακοινωθούν ευθύς αμέσως οι τελικές ποινές για την υπόθεση που συγκλόνισε την κοινωνία της Καβάλας. Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων μετά από εξαντλητική διαδικασία επέβαλε φυλάκιση 10 ετών στην Σ.Μπουδακίδου , από 7 χρόνια σε ΚαλλιοντζήΤζαμαλίκο, Τσαλουχίδη και Τσακίρη ενώ 5 χρόνια φυλάκιση επιβλήθει στον Κ. Τζώτζο.
Τόσο ο Νίκος Τζαμαλίκος όσο και Γιώργος Τσαλουχίδης αντιμετώπισαν σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου την ίδια κατηγορία αυτής της υπηρεσιακής απιστίας ενώ η Σ.Μπουδακίδου καταδικάστηκε ως άμεση συνεργός, ο π. Αντινομάρχης Κ.Τζώτζος καταδικάσθηκε με την κατηγορία της απλής συνέργειας ενώ το δικαστήριο καταδίκασε για απιστία κατ ΄εξακολούθηση τόσο τον Θ.Καλλιοντζή όσο και τον Κώστα Τσακίρη.
Ολοι οι καταδικασθέντες έκαναν έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, 5ετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ενώ για τη Σοφία Μπουδακίδου η οποία αποφυλακίζεται λόγω της αρχικής φυγοδικίας της της επιβλήθηκε και η υποχρέωση να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμετο στο Α.Τ. της περιοχής της.
Ολοι οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι θα καταφύγουν στο Εφετείο προκειμένου να πετύχουν μείωση των ποινών τους ενώ τόσο οι κ.κ. Τζώτζος και Τσαλουχίδης δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθούν ξανά με τα κοινά ούτε θέλουν να έχουν πολιτικό μέλλον, το ίδιο μάλιστα δήλωσε και ο συνήγορος του τ. Νομάρχη ο οποίος δήλωσε ότι ο πελάτης του έχει εγκαταλείψει κάθε πολιτική βλέψη.