GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



28 & 29/6, η “Όπερα Της Πεντάρας” στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης. Συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού και το Θεατρικό εργαστήρι «Ανατολικά του Νέστου»

28 & 29/6, η “Όπερα Της Πεντάρας” στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης Συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού και το Θεατρικό εργασ...


28 & 29/6, η “Όπερα Της Πεντάρας” στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης
Συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Πολιτισμού και το Θεατρικό εργαστήρι


 «Ανατολικά του Νέστου»
Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης, στηρίζοντας τις εμπνευσμένες καλλιτεχνικές προσπάθειες που γίνονται στον τόπο, συνδιοργανώνει  με το Θεατρικό εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου  τη θεατρική παράσταση “Όπερα Της Πεντάρας” του Μπέρτολτ Μπρεχτ που θα παρουσιαστεί στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο στις 28 και 29 Ιουνίου και ώρα 21.15.
Το θεατρικό εργαστήρι συνεχίζει να πειραματίζεται πάνω σε κλασσικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας με την πίστη ότι αποτελούν πολύτιμο θησαυρό και επιλέγει φέτος την αριστουργηματική όπερα της πεντάρας του Μπέρτολτ Μπρεχτ με  μουσική Κουρτ Βάιλ.
Μία “επιχείρηση” ζητιάνων, ένας απατεώνας του υποκόσμου που διαπλέκεται και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αρχηγού της αστυνομίας, έρωτες κατά συνθήκη επικερδείς… συνθέτουν κωμικοτραγικές καταστάσεις σε έναν κόσμο όπου το χρήμα λύνει και δένει σε επίπεδο κοινωνίας , οικογένειας ,κρατικών θεσμών.
Η όπερα της πεντάρας γραμμένη με λογοτεχνική μαεστρία και κυνισμό, επενδυμένη με την εμπνευσμένη, αιχμηρή μουσική  του Κουρτ Βάιλ γοητεύει και παρασύρει το κοινό σε ένα θεατρικό ταξίδι ,όπου ουδεμία σχέση έχει με πραγματικά πρόσωπα και ονόματα.
Ας θαυμάσουμε αυτήν την υπέροχη δημιουργία τιμώντας τους συντελεστές της με την παρουσία μας.

Σκηνοθεσία: Πολυξένη Καρακατσάνη, Βασίλης Λειβαδίτης
Κοστούμια : Αναστασία Σαλαμπάση –Styling: Οράλ Καλεντζή
Ενορχήστρωση: Κωνσταντίνος Κόκκινος, Δημήτρης Σφυρής
Ακορντεόν: Δημήτρης Σφυρής
Κιθάρα: Κωνσταντίνος Κόκκινος

Συνδιοργάνωση        Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
Θεατρικό Εργαστήρι Ανατολικά Του Νέστου