GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εύλογη αμοιβή 2% – 4% από πολυεθνικές και εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τον Τύπο

Εύλογη αμοιβή 2% – 4% από πολυεθνικές και εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τον Τύπο Η θέσπιση μιας εύλογης αμοιβής, που θ...

Εύλογη αμοιβή 2% – 4% από πολυεθνικές και εταιρείες πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών για τον Τύπο

Η θέσπιση μιας εύλογης αμοιβής, που θα κυμαίνεται από 2% έως 4% επί του τζίρου των πολυεθνικών εταιρειών, των εισαγωγέων ειδών πληροφορικής (για τις πωλήσεις σε ταμπλέτες, υπολογιστές, σκάνερ, «έξυπνα» κινητά) και των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με αναδρομική ισχύ, για την κλοπή του περιεχομένου μπορεί να είναι η λύση για τον ΕΔΟΕΑΠ αλλά και για τα οικονομικά του κλάδου. Οι οφειλές θα πρέπει να πληρωθούν αναδρομικά από τις εταιρείες, καθώς εν γνώσει των συνεπειών του νόμου 2121/1993 έκλεβαν το περιεχόμενο των ΜΜΕ, χωρίς να αποδίδουν δικαιώματα στους νόμιμους κατόχους.
Παράλληλα, η αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφήμισης που φεύγει στο εξωτερικό, με τα «εργαλεία» που διαθέτει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, μπορεί να μετριάσει τις άνισες συνθήκες ανταγωνισμού προς τις ελληνικές επιχειρήσεις media. Οι πολυεθνικές εταιρείες ψηφιακής επικοινωνίας χρησιμοποιούν επίσης εθνική τηλεπικοινωνιακή υποδομή και επί της λειτουργίας αυτής θα μπορούσε να προβλεφθεί ένα ετήσιο τέλος.

 Πηγή:http://www.typologies.gr