GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στο Μπακού η Φόρμουλα 1 με... βόμβες από τον Λιούις Χάμιλτον

Την πιθανότητα αποχώρησής του από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημ...

Την πιθανότητα αποχώρησής του από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν εξέφρασε ο Λιούις Χάμιλτον σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι της FIA. Σε περίπτωση που η εν λόγω δήλωση γίνει πραγματικότητα, βεβαίως, ο χάρτης του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλάζει ριζικά, δεδομένου ότι ο Βρετανός οδηγός είναι πιθανώς ο κορυφαίος πιλότος της Φόρμουλα 1 αυτή τη στιγμή. «Η μοίρα μου είναι στο χέρι μου. Μπορεί να αποφασίσω να αποσυρθώ στο τέλος της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι η κληρονομιά που θα αφήσω θα είναι μικρότερη αν το κάνω σε πέντε χρόνια; Ποιος μπορεί να το πει;», ανέφερε συγκεκριμένα ο οδηγός της Μερσέντες που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο με τη Mερσέντες, που περιλαμβάνει ιδιαιτέρως υψηλές απολαβές. Στο αγωνιστικό σκέλος του πρωταθλήματος, ο ανταγωνισμός έπειτα από αρκετές σεζόν βρίσκεται σε ιδιαιτέρως υψηλό επίπεδο, τόσο ως προς την κατάταξη των οδηγών όσο και ως προς αυτή των κατασκευαστών. Μερσέντες και Φεράρι βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις, ενώ οι εναλλαγές στην κορυφή είναι συνεχείς. Ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Φεράρι βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με 141 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Λιούις Χάμιλτον που έχει 129, ενώ στην τρίτη θέση με 93 βαθμούς είναι ο Βαλτέρι Μπότας με 93 βαθμούς. Στο γκραν πρι του Καναδά ο Χάμιλτον σημείωσε την τρίτη νίκη του στη σεζόν, ισοφαρίζοντας τον Σεμπάστιαν Φέτελ που έμεινε στην τέταρτη θέση, με τον Βρετανό να πλησιάζει ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία. Τρεις νίκες στη σεζόν έχει η Φεράρι με 214 βαθμούς, ενώ η Μερσέντες έχει τέσσερις, συγκεντρώνοντας 222.

Προσεγγίζοντας τα μισά του πρωταθλήματος και λίγο πριν από τη θερινή διακοπή του Αυγούστου στην οποία ανασυντάσσονται οι ομάδες, οι επόμενοι αγώνες θα είναι ιδιαιτέρως σημαντικοί, ιδίως αν συνυπολογιστεί η πορεία του Ρόσμπεργκ, δεδομένου ότι ο περυσινός παγκόσμιος πρωταθλητής ουσιαστικά κέρδισε το πρωτάθλημα λόγω των νικών του σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος. Αρχής γενομένης από το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν αυτό το Σαββατοκύριακο, ακολουθούν στις 9 Ιουλίου το αυστριακό, στις 16 Ιουλίου το βρετανικό και στις 30 Ιουλίου το ουγγρικό γκραν πρι σε ένα φορτωμένο για οδηγούς και ομάδες πρόγραμμα. Με τα τωρινά δεδομένα, την κατάσταση των οδηγών, αλλά και το γεγονός πως καμιά ομάδα δεν μοιάζει απόλυτα κυρίαρχος στους κατασκευαστές, μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο κάποιος οδηγός να αποσπαστεί πολύ στη βαθμολογία, ωστόσο οι αστάθμητοι παράγοντες πάντοτε υπάρχουν για να αλλάζουν άρδην τις ισορροπίες.

Το γκραν πρι του Αζερμπαϊτζάν διεξάγεται μόλις για δεύτερη φορά στην ιστορία, ενώ πέρυσι είχε ενταχθεί στο καλεντάρι ως «Ευρωπαϊκό Γκραν Πρι». Με συνολικό μήκος πίστας στα 6.003 μέτρα αποτελεί τη δεύτερη πιο μεγάλη πίστα στο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1. Η διαδρομή περνάει μέσα από τους δρόμους του Μπακού και τα μονοθέσια κινούνται ανάμεσα σε επιβλητικά κτίρια της πόλης. Περίπου 18.500 άνθρωποι αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγώνα από κοντά, ενώ οι 20 στροφές που θα κάνουν οι οδηγοί ανά γύρο, προμηνύουν έναν εξαιρετικό αγώνα, ιδίως αν συνδυάσουμε τις στροφές με τις μεγάλες ευθείες που δημιουργούν διαφορετικές συνθήκες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Τα επίσημα δοκιμαστικά διεξάγονται σήμερα, ενώ αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας.

Περυσινός νικητής είχε αναδειχθεί ο Νίκο Ρόσμπεργκ.