GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


14 IOYNIOY: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ

14 IOYNIOY: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ Στις 14 Ιουνίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Οι Υπουργοί Υγείας όλ...


14 IOYNIOY: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ




Στις 14 Ιουνίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Οι Υπουργοί Υγείας όλου του κόσμου, τον Μάιο του 2001 πήραν ομόφωνη απόφαση στην 58η Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, να ορισθεί η 14η Ιουνίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη, σε ένδειξη τιμής γι’ αυτούς που δίνουν ζωή στους συνανθρώπους τους με την προσφορά αίματος.

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα, κάθε λεπτό, άνθρωποι σε όλο τον Πλανήτη χρειάζονται μετάγγιση αίματος για να σωθούν. Πού θα βρεθεί όμως τόσο αίμα, το οποίο ακόμη δεν κατόρθωσε η Επιστήμη να παρασκευάσει στο εργαστήριο;

Το προσφέρουν άνδρες και γυναίκες, Χριστιανοί, Βουδιστές, Μουσουλμάνοι κλπ. οι οποίοι δίχως να αμείβονται, προσέρχονται εθελοντικά για να σώσουν συνανθρώπους τους.

Οι Ξανθιώτες αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι, γιατί ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών «Η ΑΓΑΠΗ» είναι ο πρώτος ιδρυθείς Σύλλογος στην Ελλάδα και η ποσότητα αίματος που προσφέρει κάθε χρόνο είναι εντυπωσιακή.

Αξίζει σ’ όλους ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ.

Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης Επίτιμος Υδκτής Δ΄Σ