GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με το... δεξί ο Παναθηναϊκός στα play off, 80-70, την ΑΕΚ

Με ηγέτη τον Νικ Καλάθη (23π.) ο Παναθηναϊκός νίκησε με 80-70 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό των play off της Α1. Η ομάδα του Τσ...

Με ηγέτη τον Νικ Καλάθη (23π.) ο Παναθηναϊκός νίκησε με 80-70 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στον πρώτο ημιτελικό των play off της Α1.

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ μετά από 16 μέρες αγωνιστικής απραξίας (25/04 έχασε από την Φενέρμπαχτσε) αντέδρασε στο δεύτερο μέρος και με τον αρχηγό του να κάνει απίστευτο ματς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με 1-0 στη σειρά με την Ένωση, η οποία θα υποδεχθεί τους «πράσινους» την ερχόμενη Κυριακή στο ίδιο γήπεδο με στόχο να ισοφαρίσει.

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να είχε 1-14 τρίποντα, μπορεί να προερχόταν από τους «εσωτερικούς τριγμούς» που προκάλεσε ο αποκλεισμός από το final 4 της Euroleague, ωστόσο, η ομάδα του Πασκουάλ έδειξε ότι διαθέτει... στεγανά και απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα τα έβγαλε στο παρκέ, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Με 23 πόντους του Καλάθη, 14 του Σίνγκλετον και 12 του Τζέιμς ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-0 στους ημιτελικούς των play off και θέλει άλλες δύο νίκες για να περάσει στους τελικούς.

Η ΑΕΚ ήταν εξαιρετική στο β΄ 10λεπτο, αλλά στο δεύτερο μέρος δε βρήκε λύσεις στην πιεστική άμυνα των «πρασίνων» και γνώρισε την ήττα. Κορυφαίος των «κιτρινόμαυρων» ήταν ο Μαυροειδής, που πέτυχε 18 πόντους, ενώ βοήθησαν σημαντικά στο σκοράρισμα και οι Ντίξον (15π.) και Σάκοτα (14π.).

Από ένα 10λεπτο είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στην πρώτο περίοδο, διάστημα στο οποίο ξέφυγε ακόμη και με 12 πόντους (21-9 και 23-11) έχοντας ηγέτη τον Κρις Σίνγκλετον με 11 πόντους.

Η είσοδος των Ντίξον και Σάκοτα άλλαξε εντελώς τα δεδομένα στο ματς στο δεύτερο 10λεπτο. Η ΑΕΚ βρήκε «μεγάλα» τρίποντα από τους παίκτες και όχι μόνο κάλυψε γρήγορα τη διαφορά, αλλά κατάφερε να περάσει μπροστά στο 12΄ με 27-25 κι από κει και πέρα να ελέγξει πλήρως το ματς.

Ο Σίνγκλετον σταμάτησε να σκοράρει κι έχοντας τους Ρίβερς, Τζέιμς χωρίς ρυθμό, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν κατάφερε να αντιδράσει, αλλά βρέθηκε πίσω με 35-39, που ήταν το σκορ του πρώτου μέρους. Το ποσοστό του 1/9 τρίποντα στο πρώτο 10λεπτο, έγινε 7/16 στο δεύτερο, με τους Ντίξον και Σάκοτα να είναι 100% εύστοχοι (3/3 και 2/2), σε αντίθεση με τους «πράσινους» που είχαν 0/7.

Η εικόνα του Παναθηναϊκού στην τρίτη περίοδο ήταν παρόμοια με αυτή της πρώτης. Με πολύ καλή άμυνα, ορθολογικές επιθέσεις και τον Καλάθη να παίρνει... τη σκυτάλη στο σκοράρισμα οι «πράσινοι» πέρασαν μπροστά 55-48 δύο λεπτά πριν το τέλος του 10λεπτου. Η ανωτερόητα των γηπεδούχων ήταν καθολική και η διαφορά έγινε διψήφια με το τέλος της περιόδου, χάρις στο καλάθι του Τζέιμς (60-50).

Η εικόνα του ματς δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο, όπου ο Παναθηναϊκός βρήκε λύσεις στη ζώνη της ΑΕΚ κι έφτασε σχετικά άνετα στη νίκη με 80-70.

Σχετικά άρθρα:
Μπάσκετ: Τιμωρία για τη... 40άρα
Μπάσκετ: Αθηναϊκό ντέρμπι στο ΟΑΚΑ

naftemporiki.gr