Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Μητσοτάκης στην ΚΟ: Έφεραν τέταρτο μνημόνιο για να μείνουν στην εξουσία

Με ιδιαίτερη αναφορά στη νίκη Μακρόν και στο γεγονός ότι δεν έδωσε ψεύτικες υποσχέσεις ξεκίνησε την ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η Ευρώπη αλλάζει, αλλά η Ελλάδα μένει καθηλωμένη, πληρώνει ψεύδη και αστοχίες και ανικανότητα της κυβέρνησης. Η Ευρώπη αλλάζει, ο λαϊκισμός γνωρίζει ήττα, είτε στην ακροδεξιά είτε στην ακροαριστερή εκδοχή της. Η επικράτηση Μακρόν σηματοδοτεί μία εποχή μετριοπάθειας, αλήθειας και ειλικρίνειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική περίοδο, ο Μακρόν αποδόμησε τον λαϊκισμό των αντιπάλων, σε όλα τα πεδία αντιπαράθεσης.

«Δόθηκε μια ευκαιρία, δεν πρέπει να χαθεί, αλλά πρέπει να δούμε κατάματα τις αδυναμίες της Ευρώπης» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι σε κάποια ζητήματα (όπως η ασφάλεια και το προσφυγικό) χρειάζεται περισσότερη Ευρώπη, αλλά σε άλλα (όπως η γραφειοκρατία) χρειάζεται λιγότερη Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα είναι φυλακισμένη στα ψέματα του κ. Τσίπρα και εκείνων που κυβερνούν μαζί του. Η ευθύνη μας είναι να απελευθερώσουμε την κοινωνία από μία κυβέρνηση που έχει πλήρως απαξιωθεί, αλλά εξακολουθεί να στοιχίζει στη χώρα, υποστήριξε.

Αναφερόμενος στα μέτρα που έρχονται, ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι έφερε 4ο μνημόνιο με δυσβάσταχτα μέτρα ιδίως για τους ασθενέστερους.

Έφεραν τέταρτο μνημόνιο για να παραμείνουν στην εξουσία, για να οικοδομήσουν το δικό τους καθεστώς, συνέχισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε μάλιστα ότι ο κυνισμός και ο αμοραλισμός τους είναι τέτοιος που ενοχλεί ακόμα και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση δέσμευσε τη χώρα για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της θητείας της «και για αυτό δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΝΔ, η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε σε τρία ψέμματα: Στο τέλος της λιτότητας και το σκίσιμο των μνημονίων, στο εμπόριο πατριωτισμού, στη μάχη με το παλιό και την διαπλοκή.

Και στα τρία έγιναν ακριβώς τα αντίθετα, είπε ο κ. Μητσοτάκης, και υποστήριξε: «Υποσχέθηκαν το τέλος της λιτότητας και το σχίσιμο των μνημονίων και σήμερα τα υπογράφουν δύο-δύο. Εξελέγησαν υποσχόμενοι παροχές 12 δισ. και επέβαλαν μέτρα 12,5 δισ. Η συνολική απόκλιση ξεπερνά τα 24 δισ. Μαθαίνουμε ότι έρχονται μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια. Περηφανεύονται για το πλεόνασμα, αλλά βύθισαν την Ελλάδα στην ύφεση και έστιψαν την παραγωγική Ελλάδα για να το πετύχουν. Υποσχέθηκαν να τελειώνουν με το παλιό και τη διαπλοκή και αποδείχθηκαν πιο παλιοί και πιο διαπλεκόμενοι».

«Απάτη τα αντίμετρα»

O κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε απάτη τα αντίμετρα, λέγοντας ότι για να εφαρμοστούν χρειάζεται πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 5%, πράγμα που καμία χώρα δεν μπορεί να πετύχει.

«Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στον υπουργό ΠΕΚΑ, Πάνο Σκουρλέτη, και στις καταγγελίες του για στημένους διαγωνισμούς στη ΔΕΗ, στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αν υποχωρήσει το αφορολόγητο ή και την «κατά τα άλλα συμπαθή» -όπως είπε- υπουργό Πολιτισμού σε σχέση με την πρόσφατη υπόθεση της επένδυσης στο Ελληνικό.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτική εξαπάτηση, για παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη, απόπειρα ελέγχου των μέσων ενημέρωσης με τον νόμο Παππά, απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας. «Πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης συκοφαντούνται, ενώ χαρίζονται δεκάδες εκατομμύρια με χαριστικές τροπολογίες για να δημιουργηθούν νέα τζάκια. Αυτά που συμβαίνουν τις τελευταίς ημέρες είναι εικόνες παρακμής. Αλλά η Ελλάδα δεν θα γίνει Βενεζουέλα του Μαδούρο» σημείωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε: «Το ψέμα παραμένει η αγαπημένη πολιτική μέθοδος αυτών που κυβερνούν. Μιλούν για το κλείσιμο της αξιολόγησης, δεν λένε όμως ότι την έκλεισαν με μεγάλη καθυστέρηση και μεγάλο κόστος για του πολίτες. Τα μέτρα 3,6 δισ. δεν μας τα ζητούσαν πριν από λίγους μήνες. Έλεγαν ότι δεν θα υποχωρήσουν από τις κόκκινες γραμμές και δεν θα φέρουν νέα μέτρα. Έλεγαν ότι δεν θα δεσμεύσουν τη χώρα μετά την λήξη της θητείας τους και κάνουν ακριβώς αυτό, φέρνουν μέτρα για μετά τη λήξη της θητείας τους, δεσμεύουν τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα και το κάνουν χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τον ελληνικό λαό. Έχουν πάρει οκτώμισι φορές περισσότερα μέτρα από αυτά που ζητούσε το mail Χαρδούβελη. Ο κ. Τσίπρας αγαπάει τόσο πολύ τους φτωχούς, που κάνει τα πάντα για να γίνονται διαρκώς περισσότεροι».

Επίσης, μίλησε για την επιβάρυνση των συνταξιούχων λέγοντας ότι 6,9 δισ. θα είναι οι περικοπές των συντάξεων με τα δύο μνηνόνια. «Ψέματα, κοροϊδία και απάτη είναι και τα αντίμετρα», επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν λέει ότι θα εφαρμοστούν μόνο αν ξεπεραστεί το 3,5% του πλεονάσματος, δεν λέει ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει να βγάζουμε 5,5 % πλεόνασμα. Αφού, όμως, είναι τόσο σίγουροι ότι τα πράγματα πάνε καλά γιατί δεν κάνουν αυτό που τους λέμε; Ας ελαφρύνουν τώρα τους πολίτες από τα αχρείαστα βάρη που τους έβαλαν. Ας επιστρέψουν το 0,5% του ΑΕΠ στους πολίτες, μειώνοντας τον ΕΝΦΙΑ κατά 20%, μειώνοντας τον ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13% και τον φόρο κατανάλωσης στο κρασί.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, ψεύδος και αυταπάτη είναι και το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, ότι η μετά τη συμφωνία θα οδηγήσει τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης και των επενδύσεων. «Η κυβέρνηση δεν έχει ούτε τη γνώση, ούτε τη θέληση να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Ας φέρουν στο μυαλό τον κ. Σκουρλέτη να εναντιώνεται στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Σπίρτζη που υπογράφει κλαίγοντας την πώληση του ΟΣΕ και μετά αναζητά τρόπο να δημιουργήσει έναν νέο κρατικό ΟΣΕ, ας φέρουν στο μυαλό τους τον κ. Τσακαλώτο που έλεγε ότι θα παραιτηθεί. Πολιτικούς χαμαιλέοντες δεν έχει ανάγκη η χώρα. Η Ελλάδα πρέπει να περάσει σε μία νέα εποχή και αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το πετύχει, είναι πλέον παρελθόν ό,τι μετάλλαξη και αν επιχειρήσει. Όσο πιο γρήγορα έλθει η πολιτική αλλαγή, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα και τους πολίτες» υπογράμμισε.

Ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα εντείνει την επικοινωνία με τους πολίτες και θα παρουσιάσει το εθνικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση. «Στη δική μας πρόταση δεν υπάρχουν ούτε απάτες, ούτε αυταπάτες. Οι Έλληνες θέλουν να ακούσουν την αλήθεια. Δεν θέλουν μία Ελλάδα που ζει με συσίτια και επιδόματα και δεν θέλουν το όνειρο των νέων να είναι μία σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο», σημείωσε.

Επανέλαβε, δε, την πρότασή του που περιλαμβάνει «λιγότερους φόρους, στοχευμένη μείωση των δαπανών στο Δημόσιο και προσέλκυση επενδύσεων για ανάπτυξη». «Αν έλθουν επενδύσεις θα γυρίσουν πίσω και τα παιδιά που έχουν φύγει» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ μετατρέπεται σε μία μεγάλη και πλατιά συμμαχία».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι επίκαιρο, όπως και το αίτημα για ανανέωση του πολιτικού προσωπικού.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε αποφασισμένος να εντείνει την προσπάθειά του να επικοινωνήσει στον ελληνικό λαό τις απάτες και τα ψέματα της κυβέρνησης.

«Έχουμε μία από τις ωραιότερες χώρες του κόσμου και η εποχή της ασχήμιας πλησιάζει στο τέλος της» κατέληξε.news.in.gr
ThrakiToday Xanthi

ThrakiToday Xanthi

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.