GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Στόχος η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς παλινόρθωση της Δεξιάς

Τη θέση ότι «η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια ισχυρή, βιώσιμη κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής σ...

Τη θέση ότι «η συνεννόηση των δημοκρατικών δυνάμεων και μια ισχυρή, βιώσιμη κυβέρνηση ευρύτατης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας και λαϊκής στήριξης είναι προϋπόθεση για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαπραγματευτικής ικανότητας της χώρας», διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε εκδήλωση ενόψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Στην εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκαν οι προτάσεις για την αναβάθμιση του Γυμνασίου και του Λυκείου, η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η υιοθέτηση «εθνικής γραμμής συνεννόησης» είναι το «κλειδί» για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και τα μνημόνια.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ πως αρνούνται ακόμη αυτή την αναγκαιότητα, ενώ προσδιόρισε ως διττό στόχο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, με αποφασιστική ενίσχυση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, αλλά και όχι παλινόρθωση της δεξιάς και να διαμορφωθούν οι συνθήκες για την εθνική συνεννόηση και την εθνική γραμμή εξόδου από την κρίση που έχει ανάγκη ο τόπος.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί σχετικά με την αξιολόγηση και τη διευθέτηση του χρέους, αναφέροντας ότι δεν της έχει καμία εμπιστοσύνη καθώς δέσμευσε τη χώρα σε επιτροπεία και λιτότητα για πολλά χρόνια.

«Ο κύκλος που άνοιξαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τις ψεύτικες υποσχέσεις και το λαθρεμπόριο ελπίδας, κλείνει οριστικά με αυτή τη συμφωνία ντροπής, το τέταρτο μνημόνιο που φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού», είπε και συμπλήρωσε πως η κυβέρνηση αλλάζει γραμμή κάθε μέρα και αντιδρά σπασμωδικά, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια. «Η χώρα χρειάζεται πριν απ' όλα μια νέα δημιουργική αλλαγή στην πολιτική. Έχουμε πληρώσει ακριβά εμμονές και φιλοδοξίες που μας κρατούν στο χθες», υπογράμμισε και χαρακτήρισε ψευδαισθήσεις τις ελπίδες για «σωτήρες που θα έρθουν και μαγικές λύσεις που θα φέρουν. Αποδείχθηκε ότι κανένας μόνος του δεν μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση με ασφάλεια».

Όσον αφορά στις διεργασίες στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, η Φώφη Γεννηματά ανέφερε ότι το συνέδριο στο τέλος Ιουνίου θα διατυπώσει τη νέα πρόταση για το αύριο της χώρας και της κοινωνίας και θα περιγράψει τις βασικές κατευθύνσεις για την προοδευτική διακυβέρνηση και τις προοδευτικές τολμηρές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται.

«Θέλουμε αυτό το συνέδριο να είναι ένα νέο ορόσημο για τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς. ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία, και όσοι τους υπηρετούν από το οικονομικό ή μιντιακό κατεστημένο, κάνουν και θα κάνουν τα πάντα για να ανακόψουν αυτή την προοπτική. Ας το συνειδητοποιήσουν όσοι διακηρύσσουν μόνο το "να φύγουν αυτοί", οδηγώντας τους προοδευτικούς πολίτες στο να ψηφίσουν τη ΝΔ. Οφείλουν όμως όλοι στον ευρύτερο χώρο μας, κόμματα, κινήσεις, στελέχη, να κατανοήσουν ότι σημαντικό ενισχυτικό στοιχείο της προοπτικής μας, είναι η ενότητά μας, η κοινή δράση μας. Εμείς για μια ακόμη φορά κάνουμε το βήμα. Η πρότασή μου που για πρώτη φορά κατατέθηκε τον Γενάρη του 2016 είναι και πάλι στο τραπέζι. Ας πάρουν όλοι τις αποφάσεις τους. Η βάση της παράταξης θα μας κρίνει. Όλους μας. Η μεγάλη ευκαιρία για τον δυναμικό προοδευτικό πόλο είναι μπροστά μας», υπογράμμισε η Φώφη Γεννηματά.

Επίσης, κατήγγειλε το διχαστικό κλίμα που καλλιεργείται στην πολιτική μας ζωή, ιδιαίτερα από το 2010, λέγοντας ότι δεν μπορούν να συνεχιστούν το μίσος και τα διχαστικά κηρύγματα.

«Απορρίπτουμε τους αυτόκλητους τιμωρητές των social media, όποιο "χρώμα" και αν έχουν. Καμιά ανοχή σε ενέργειες που ευνοούν τη βία, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται. Είναι καθήκον όλου του πολιτικού κόσμου, με συνεννόηση και νηφαλιότητα, να σπάσει οριστικά τον φαύλο κύκλο της βίας και του διχασμού. Και εμείς θα πρωτοστατήσουμε στη δημιουργία αυτού του νέου κλίματος ευθύνης και σταθερότητας στην πολιτική μας ζωή», τόνισε.

Πηγή: http://news.in.gr