GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επεισόδιο με το καλημέρα στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου

Με σοβαρό επεισόδιο που ξεκίνησε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη άρχισε το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές...

Με σοβαρό επεισόδιο που ξεκίνησε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη άρχισε το μεσημέρι της Δευτέρας στις αρμόδιες επιτροπές η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα της συμφωνίας κυβέρνησης - δανειστών. Μομφή και αποβολή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές και παραπομπή Κασιδιάρη στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Το νομοσχέδιο συζητείται με τη διαδικασία του επείγοντος.

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο Νίκος Δένδιας, μπαίνοντας στην αίθουσα, πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη την ώρα που μιλούσε. Απευθυνόμενος στον κ. Δένδια ο χρυσαυγίτης βουλευτής του είπε: «Όχι από μπροστά μου. Δεν βλέπεις ότι μιλάω;».

Στη συνέχεια, ο Ηλίας Κασιδιάρης έσπρωξε τον κ. Δένδια και άλλοι βουλευτές πέταξαν μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πανδαιμόνιο μέσα στην αίθουσα.

Ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας διέταξε την απομάκρυνση του Ηλία Κασιδιάρη και στη συνέχεια το Σώμα αποφάσισε αποβολή όλης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία της συζήτησης στις επιτροπές, ύστερα από πρόταση Βούτση.

Επίσης, ο Ηλίας Κασιδιάρης παραπέμφθηκε στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Γιάννης Λαγός είπε ότι με ευθύνη Δένδια και Αθανασίου ο Ηλίας Κασδιάρης είχε οδηγηθεί στη φυλακή με ψεύτικα στοιχεία.

Στη συνέχεια, ο προεδρεύων Μάκης Μπαλαούρας έδωσε τον λόγο στον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο οποίος είπε πως φαίνεται ότι υπάρχει πλήρης νομιμοποίηση, συμψηφισμός από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, και τόνισε ότι επί του προκειμένου και με όρους πολιτικούς, η παράταξη της Χρυσής Αυγής έχει συλλογική ευθύνη γι' αυτήν τη συμπεριφορά.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι κατόπιν αυτών είναι εντελώς απαραίτητο, πέραν της παραπομπής του κ. Κασιδιάρη στην Επιτροπή Δεοντολογίας, η ΚΟ της Χρυσής Αυγής να μη συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το πολυνομοσχέδιο.

«Έδειξαν ότι είναι διατεθειμένοι διά της χειροδικίας να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίας, άρα προληπτικά η θέση μας είναι ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει η Χρυσή Αυγή στις συνεδριάσεις των Επιτροπών για το νομοσχέδιο» είπε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας από τα βουλευτικά έδρανα.

Όπως πρόσθεσε, οι κανονισμοί φτιάχτηκαν και εφαρμόζονται για την ομαλή λειτουργία της Βουλής.

Τη συμπεριφορά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν όλα τα κόμματα, κάνοντας λόγο για φασιστική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά. Να μην καλυφθεί η συζήτηση από το επεισόδιο ζήτησαν η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις συντάξεις
Πώς διαμορφώνονται τα ειδικά μισθολόγια
Τι ισχύει για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή
Στο Υπερταμείο δεκάδες δημόσιες επιχειρήσεις

Το σχέδιο νόμου «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν.4387/2016, Μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, Μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις» εισήχθη το μεσημέρι για επεξεργασία και εξέταση στις διαρκείς κοινοβουλευτικές επιτροπές Οικονομικών, Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, Κοινωνικών Υποθέσεων και στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Αφού ολοκληρωθεί η συζήτηση στις Επιτροπές, το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην Ολομέλεια την Τετάρτη προκειμένου η συζήτηση και ψήφισή του να ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης.

http://news.in.gr