GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κογκρέσο προς ΔΝΤ: Μην λάβετε μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα

Το Κογκρέσο και δη ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ, έστειλε αυστηρό...

Το Κογκρέσο και δη ο πρόεδρος της Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, Ρεπουμπλικάνος Αντι Μπαρ, έστειλε αυστηρό μήνυμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να μην συμμετάσχει σε τρίτο ελληνικό πρόγραμμα.

«Το ΔΝΤ αρέσκεται να λέει οτι ο ρόλος του στις χώρες που αναλαμβάνει δράση είναι καταλυτικός, όμως στην περίπτωση της Ελλάδος δεν πέτυχε απολύτως τίποτα" επισήμανε ο κ.Μπαρ και πρόσθεσε πως προσθέτοντας «όλοι γνωρίζουν πως σε περίπτωση χρηματοδοτικής συμμετοχής θα μιλάμε για ένα συμβολικό ποσό. Αλλά αυτό ενέχει τον κίνδυνο το ΔΝΤ να μετατραπεί σε έναν συμβολικό οργανισμό. Με δεδομένα τα λάθη του παρελθόντος αλλά και την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα που δεν έχει βελτιωθεί, είναι τουλάχιστον σοκαριστικό που το ΔΝΤ σκέφτεται μια νέα συμμετοχή».

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Επιτροπής Νομισματικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Μιχάλης Ιγνατίου, επισήμανε για την κατάσταση στην Ελλάδα, «ότι μετά από 7 χρόνια η ύφεση παραμένει και η ανεργία των νέων αγγίζει το 50%. Η εισπραξιμότητα των φόρων παραμένει χαμηλά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες, μεγάλες ενώ η δίωξη του κ ΑνδρέαΓεωργίου για πολλούς θεωρείται πολιτικό κυνήγι μαγισσών».

sofokleousin.gr