GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Περίπτερα Ξάνθης θα γίνουν εκκαθαρίσεις; Θα μεγαλώσουν πεζοδρόμια ή θα μετακινηθούν ντουβάρια

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημόσιας διαβούλευσης από τον δήμο Ξάνθης αναφορικά με την λειτουργία των περιπτέρων που έγιναν σούπερ μάρκε...

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημόσιας διαβούλευσης από τον δήμο Ξάνθης αναφορικά με την λειτουργία των περιπτέρων που έγιναν σούπερ μάρκετ, εμποδίζουν την διέλευση των πεζών αλλά και την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουν όπως όλοι, οι περιπτεράδες και το μεροκάματο βγαίνει δύσκολα, ο δήμος Ξάνθης αποφάσισε να ασχοληθεί με τα περίπτερα. Αν κάποιος μπει στην ιστοσελίδα του δήμου Ξάνθης θα δει ένα ολόκληρο κατεβατό 15 σελίδων που διέπει την λειτουργία των περιπτέρων. Φαίνεται πώς στην Ελλάδα η λογική του ότι δεν απαγορεύετε, επιτρέπετε, δεν ήρθε ακόμη στο κατώφλι της.

Δημόσια διαβούλευση για τον κανονισμό λειτουργίας των περιπτέρων

«Ο Δήμος Ξάνθης θέτει σε ηλεκτρονική διαβούλευση τον κανονισμό λειτουργίας περιπτέρων, προκειμένου να πετύχει τη μέγιστη συμμετοχή των ενδιαφερομένων.

Οι απόψεις που θα κοινοποιηθούν, θα ληφθούν υπόψη για την τελική διαμόρφωση του κανονισμού ώστε να υπάρξει πληρέστερη αντιμετώπιση των ζητημάτων.

Τον κανονισμό λειτουργίας των περιπτέρων μπορείτε να τον κατεβάσετε από εδώ».

Μάλλον πιάστηκε με τα δύσκολα ο δήμαρχος με δεδομένο ότι η ιστορία έχει βαρύνει τα τελευταία 15 χρόνια, προσπάθεια που έκανε και η προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς αποτέλεσμα.

Τι θα κάνει ο δήμαρχος; Θα τα ξηλώσει; Θα τα μετακινήσει; Θα αφαιρέσει τις άδειες; Θα ελέγξει ποια εμπορεύματα θα πωλούνται στα περίπτερα;

Θα μεγαλώσει τα πεζοδρόμια για να χωράνε και τα εμπορεύματα αλλά να περνούν και οι μανάδες με τα καροτσάκια τους;

Ως γνωστόν η υπερφορολόγηση των καπνικών ειδών έχει μειώσει τα εισοδήματα κατά πολύ των περιπτερούχων και ο ένας μετά των άλλον σκέπτεται το λουκέτο.

Καλείτε λοιπόν ο δήμαρχος να βάλει μία τάξη στην αναρχία, αλλά, όταν αυτή η τάξη μπει, ποιος θα ελέγξει την τήρηση των αποφάσεων, με δεδομένη την έλλειψη της δημοτικής αστυνομίας;

Ακούγεται ότι θα δοθεί ωφέλιμος χώρος για την δραστηριότητα των περιπτέρων 20 τετραγωνικά μέτρα, από τα 5,5 τετραγωνικά μέτρα που είναι τώρα.

Που θα τα βρει;

Θα τα αφαιρέσει από τα πεζοδρόμια;

Άγνωστο. Σίγουρα έχει κάτι στο μυαλό του ο δήμαρχος, όμως σε ορισμένα σημεία της πόλης είναι αδύνατη η διέλευση των πεζών και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους όπως στην 28ης Οκτωβρίου και Ανδρέου Δημητρίου όπου οι πελάτες ψωνίζουν έχοντας τα πόδια τους στο οδόστρωμα με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα αυτοκίνητα.

Εκεί τι θα κάνει; Θα μετακινήσει το ντουβάρι του σχολείου; Θα μετακινήσει το περίπτερο;

Ας ελπίσουμε η διαβούλευση να βοηθήσει. Διαφορετικά θα γίνει μία από τα ίδια και οι αποφάσεις θα μείνουν στα χαρτιά.