GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν δύει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ: Τι θα γίνει με το σήμα

Στην ατζέντα εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει μπει και το θέμα των συμβόλων και βεβαίως της ονομασίας. Ένα θέμα π...

Στην ατζέντα εν όψει του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει μπει και το θέμα των συμβόλων και βεβαίως της ονομασίας. Ένα θέμα που μετά την εκλογική καθίζηση του 2012 έχει βρεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης για τη δημιουργία του νέου φορέα της κεντροαριστεράς.

Η πικρή εμπειρία των ευρωεκλογών του 2014 και του “πειράματος” της Ελιάς όμως έδειξε ότι παρά τη φθορά που έχει υποστεί το brandname ΠΑΣΟΚ, με το ιστορικό έμβλημα του πράσινου ήλιου, δεν έχει χάσει παντελώς την αξία του ή για την ακρίβεια είναι σαφώς πιο αναγνωρίσιμο από νέα σύμβολα και ονόματα που δεν προκαλούν τους ίδιους συνειρμούς, είτε αρνητικούς, είτε θετικούς.

Είναι ενδεικτικό ότι ο τότε πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε στην τελική ευθεία πριν τις ευρωκάλπες και ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τη συνεχιζόμενη φθορά, να φέρει ξανά σε πρώτο πλάνο της διαφημιστικής καμπάνιας το αρκτικόλεξο ΠΑΣΟΚ και τον ήλιο, αφήνοντας την Ελιά σε δεύτερο πλάνο.

Από το πάθημα αυτό φαίνεται ότι έμαθε η νυν πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, η οποία επιχειρεί να συνδυάσει το κύρος του παλιού με τη γοητεία του καινούριου: Κατά την πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας που έχει αναλάβει να επεξεργαστεί εν όψει συνεδρίου τις προτάσεις για τα σύμβολα, έπεσαν δύο βασικές ιδέες στο τραπέζι:

Η μία είναι να παραμείνει το σημερινό έμβλημα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, το οποίο αποτελείται από όλα τα σήματα των σχημάτων που μετέχουν σε αυτή, αλλά επεξεργασμένο ώστε να είναι καλύτερο οπτικά.

Η δεύτερη είναι να επιλεγεί ένα νέο όνομα και σήμα.

Και στις δύο περιπτώσεις όμως η εισήγηση είναι ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ να παραμείνει ως το έμβλημα που θα χρησιμοποιηθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Άποψη που υποστηρίζουν και ιστορικά και ιδρυτικά στελέχη του Κινήματος, θεωρώντας ότι ο ήλιος είναι οικείος και γνώριμος στον κόσμο της κεντροαριστεράς, τον οποίο στόχος είναι να επαναπατρίσει το νέο σχήμα από το ΣΥΡΙΖΑ όπου κυρίως κατευθύνθηκε μετά το 2011.

Ο ήλιος λοιπόν σε κάθε περίπτωση θα “φωτίσει” το δρόμο στις επόμενες εκλογές, στις οποίες θεωρείται εφικτός ο στόχος διψήφιου ποσοστού, που θα δώσει στο νέο φορέα της κεντροαριστεράς, όποιο και εάν είναι το όνομα και η δομή του, το ρόλο ρυθμιστή που επιζητεί στο πολιτικό σκηνικό.

News247.gr