GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οριακή πτώση της ανεργίας τον Φεβρουάριο

Οριακή μείωση στην ανεργία το Φεβρουάριο. Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,2%, δηλαδή 0,1 μονάδα καλύτερα από τον Ιανουάριο, σ...

Οριακή μείωση στην ανεργία το Φεβρουάριο.

Το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 23,2%, δηλαδή 0,1 μονάδα καλύτερα από τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Η βελτίωση ήταν μεγαλύτερη σε ετήσια βάση, δηλαδή σε σχέση με τον περσινό Φεβρουάριο, όταν το ποσοστό της ανεργίας είχε μετρηθεί στο 23,9%.

Ο αριθμός των ανέργων μειώθηκε ελαφρά και έπεσε στα 1,104 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αθροιστικά όμως, οι άνεργοι και οικονομικά μη ενεργοί ξεπερνούν τα 4,36 εκατομμύρια, τη στιγμή που οι απασχολούμενοι υπολογίζονται μόλις στα 3,66 εκατομμύρια.

Πιο θετικά ήταν τα μαντάτα στο μέτωπο της νεανικής ανεργίας, καθώς το ποσοστό των νέων 15 έως 24 ετών που αναζητούν αλλά δεν έχουν εργασία μειώθηκε κατά 2,7 μονάδες σε σχέση με τα τον περσινό Φεβρουάριο. Ακόμα και μετά την πτώση όμως το ποσοστό βρίσκεται στο δυσθεώρητο 47,9%.

Γεωγραφική «πρωταθλήτρια» στην ανεργία αναδείχτηκε για μία ακόμα φορά η περιφέρεια Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, με 27,6%.

Η μοναδική περιφέρεια όπου η ανεργία βρίσκεται κάτω από το φράγμα του είκοσι τοις εκατό ήταν του Αιγαίου, με 17,7%.

SKAI.gr