GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Κλειδώνουν» πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, ως το 2023!

Σε πορεία σύγκλησης για την χρονική διάρκεια παραγωγής υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, βρίσκονται Αθήνα και Θεσμοί, όπως δια...

Σε πορεία σύγκλησης για την χρονική διάρκεια παραγωγής υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% του ΑΕΠ, βρίσκονται Αθήνα και Θεσμοί, όπως διαφάνηκε από το χθεσινό Euroworking Group. H λύση που προτείνουν οι δανειστές και φαίνεται να κερδίζει πόντους, είναι η παράταση των εν λόγω πλεονασμάτων και πέραν του 2021, ως το 2023.

Κατά το χθεσινό Eurogroup επιβεβαιώθηκε ότι κεντρικός στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι να υπάρξει μια προκαταρκτική πολιτική συμφωνία για το χρέος και εν δυνάμει για όλο το «πακέτο» που ακούει στο όνομα ελληνικό ζήτημα, στο επερχόμενο Eurogroup της 22ας Μαΐου. Πολιτική συμφωνία που θα δώσει το… έναυσμα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, να επιστρέψει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε τεχνικό επίπεδο, έχουν μπει τα θεμέλια και έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόβαθρο, προκειμένου να «στερεωθεί» μια συνολική συμφωνία για την Ελλάδα. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώθηκε και χθες κατά τη συζήτηση των τεχνοκρατών των Θεσμών, με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη.

Ναι στο Μεσοπρόθεσμο από το Euroworking Group

Οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων και άναψαν το «πράσινο φως» για το νέο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που βαίνει προς ψήφιση στη Βουλή. Σε ότι αφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5%, οι εκπρόσωποι των Θεσμών επέμειναν στην παράταση τους ως το 2023, δηλαδή 4-5 χρόνια τουλάχιστον ακόμα μετά και το τέλος του προγράμματος.

Στο επίκεντρο της χθεσινής συζήτησης στο Euroworking Group, βρέθηκε και πάλι το επίμαχο ζήτημα του ελληνικού χρέους. Οι εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) κατέθεσαν προτάσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Ανάμεσα σ’ αυτές τις προτάσεις, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, περιλαμβάνεται και αυτή που παρέχει τη δυνατότητα εξόφλησης υφιστάμενων δανείων με τη ενεργοποίηση αχρησιμοποίητων πόρων στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM με σκοπό να μειωθεί το κόστος των επιτοκίων και να επεκταθούν οι διάρκειες.

sofokleousin.gr