GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Οι καλύτεροι εργοδότες της Αμερικής το 2017 - Ποια εταιρεία ξεπέρασε την Google και κατέκτησε την πρ

Του Jeff Kauflin Την προηγούμενη εβδομάδα, η ανεργία των ΗΠΑ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας. Κάθε χρόνο, οι ετ...

Του Jeff Kauflin

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ανεργία των ΗΠΑ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας. Κάθε χρόνο, οι εταιρείες ανταγωνίζονται σθεναρά η μία την άλλη, "στοιβάζοντας" προνόμια και οφέλη. Αλλά ποιοι είναι εκείνοι που έχουν τους πιο ικανοποιημένους εργαζομένους; Το Forbes συνεργάστηκε με την εταιρεία έρευνας Statista για την κατάρτιση ενός οριστικού καταλόγου με τους καλύτερους εργοδότες της Αμερικής.

Η Statista διεξήγαγε έρευνα ανάμεσα σε 30.000 εργαζομένους στην Αμερική για να συγκεντρώσει τις απόψεις τους για τον εργοδότη τους. Τους ζήτησε, συγκεκριμένα, να απαντήσουν στο πώς θα βαθμολογούσαν, σε μια συζήτηση με το φιλικό ή οικογενειακό περιβάλλον, την εταιρεία όπου εργάζονται, σε μια κλίμακα από το μηδέν έως το δέκα. Αυτά τα αποτελέσματα ήταν οι πιο σημαντικοί παράγοντες για τον καθορισμό της κατάταξης των εταιρειών. Η Statista, στη συνέχεια, ζήτησε από τους εργαζομένους να αξιολογήσουν άλλες εταιρείες - εκτός της δικής τους. Και αυτά τα συμπεράσματα παρείχαν πληροφορίες, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Τα συμπεράσματα της έρευνας χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: Σε εργοδότες για εταιρείες μεσαίου μεγέθους και σε εκείνους μεγαλύτερων εταιρειών. Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, στο επίκεντρο τίθενται οι μεγαλύτερες εταιρείες, ήτοι εκείνες που απασχολούν από 5.000 και πάνω εργαζομένους. Ιδού ολόκληρη η λίστα με τους 500 καλύτερους εργοδότες της Αμερικής για το 2017.

Την "κορυφή" της φετινής λίστας κατακτά η Costco. Άλλωστε, στη διάρκεια της τελευταίας τριετίας, η εταιρεία δεν έχει πέσει κάτω από την τρίτη θέση. Η εταιρεία, όπου μπορείς να βρεις και αγοράσεις τα πάντα, από τηλεοράσεις μέχρι χύμα μούσλι, στεγάζεται σε έναν χώρο 73 εκατομμυρίων τετραγωνικών ποδιών και απασχολεί 143.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ. Ένα αξιοσημείωτο προνόμιο που προσφέρει είναι η παροχή ασφάλισης υγείας στους εργαζομένους μερικής απασχόλησης.

Η Google ήλθε δεύτερη, "διολισθαίνοντας" μία θέση παρακάτω από την περυσινή κατάταξη. Ο τεχνολογικός "γίγαντας" έχει 72.000 εργαζομένους, εκ των οποίων περίπου το 40% εργάζεται στον τομέα της έρευνας και της ανάπτυξης. Έχει εξελιχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική εταιρεία, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, μετά από την Apple. Μέσα στην τελευταία πενταετία, η μετοχή της έχει τριπλασιαστεί.

Η εταιρεία πώλησης ταξιδιωτικού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών κ.α. Recreational Equipment (REI) εξασφάλισε την τρίτη θέση. Είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κατάφερε να συμπεριληφθεί στη λίστα με τους καλύτερους εργοδότες. Τα τελευταία χρόνια, η REI αύξησε την αμοιβή ανά ώρα που δίνει στους εργαζομένους στο λιανεμπόριο, παρέχοντάς τους μεγαλύτερη σαφήνεια και προβλεψιμότητα στα χρονοδιαγράμματά τους, είπε η Sara Vallas, εκπρόσωπος της REI. Η REI έχει μία πρωτοφανή δομή ιδιοκτησίας. Συνιστά συνεταιρισμό καταναλωτών και οποιοσδήποτε πληρώνει (μία και μόνη φορά) τη συνδρομή συμμετοχής των 20 δολαρίων και ξοδεύει τουλάχιστον 10 δολάρια τον χρόνο στη REI, λαμβάνει ετήσιο μέρισμα (συνήθως το 10% των αγορών του στη REI) και έχει δικαίωμα ψήφου στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Αυτήν τη στιγμή, η REI έχει 16 εκατομμύρια μέλη.

Η United Services Automobile Association ήλθε πέμπτη. Η εταιρεία των 28.000 εργαζομένων παρέχει ασφαλιστικές, τραπεζικές και επενδυτικές υπηρεσίες στα υφιστάμενα και πρώην μέλη των ενόπλων δυνάμεων. Δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο και ανήκει στα περισσότερα από 11 εκατομμύρια μέλη της.

Στο top 10, φέτος, βρέθηκαν πολλές εταιρείες - οργανώσεις από τον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Η Memorial Hermann Health System, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση με 16 νοσοκομεία και περισσότερα από άλλα 10 κέντρα υγείας, έλαβε την τέταρτη θέση. Η Penn Medicine, το ακαδημαϊκό ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου στην Πενσυλβάνια που διευθύνει πέντε νοσοκομεία, βρέθηκε στην έβδομη θέση. Και η Mayo Clinic ήλθε όγδοη.

capital.gr