GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι θα γίνει τελικά με το Mega;

Ένα (θεωρητικό στην παρούσα φάση) σχέδιο για επαναλειτουργία του Mega , που όμως δεν θα έχει καμία σχέση με το κανάλι που όλοι ξέραμε πρι...

Ένα (θεωρητικό στην παρούσα φάση) σχέδιο για επαναλειτουργία του Mega, που όμως δεν θα έχει καμία σχέση με το κανάλι που όλοι ξέραμε πριν βρεθεί στη σημερινή του κατάσταση, βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά ακόμα και υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις δεν προβλέπεται να υλοποιηθεί καθόλου σύντομα.

Ο σχεδιασμός που γίνεται επί χάρτου και μάλιστα βρίσκεται στην αρχή της προσπάθειας να υλοποιηθεί αφορά ένα κανάλι με ψυχαγωγικό χαρακτήρα και στοιχειώδη ενημέρωση, χωρίς εκπομπές ειδησεογραφικού χαρακτήρα και λόγου και με λίγα δελτία ειδήσεων.

Το business plan που έχει εκπονηθεί και βρίσκεται στη φάση της μελέτης από τράπεζες και μετόχους περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό απολύσεων προσωπικού, κυρίως από τον τομέα της ενημέρωσης, και ενίσχυση στον μέγιστο δυνατό βαθμό του κομματιού της ψυχαγωγίας

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Secret στο τέλος Απριλίου αναμένεται οριστικά η κατάθεση του επιχειρηματικού σχεδίου για τη διάσωση του Μega ενώπιον των τραπεζών και των μετόχων, οι βασικές όμως κατευθύνσεις έχουν διατυπωθεί όπως η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και η επιμήκυνση υποχρεώσεων.

Τα στοιχεία που επιτρέπουν μια κάποια αισιοδοξία περιλαμβάνουν το brand του καναλιού και την υψηλής αξίας ταινιοθήκη, καθώς και τη στελέχωση, αφού μεγάλο μέρος των εργαζομένων προσέρχεται στην εργασία του, αν και είναι απλήρωτο εδώ και 10 μήνες. Επιπλέον, ιδιαίτερα σημαντικό είναι το στοιχείο της συσσώρευσης απαιτήσεων, που προσεγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ, από διαφημιστικές εταιρείες-πελάτες της Τηλέτυπος.

Το κοινοπρακτικό δάνειο περιορίστηκε στα 80 εκατ. ευρώ και η εικόνα της εταιρείας είναι πιο καθαρή, αφού μέσα σε έναν χρόνο αποπληρώθηκαν 20 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς των factors και 18 εκατ. ευρώ σε κεφάλαιο και τόκους με επιτόκιο 9%. Η διαφορά του επιτοκίου της αγοράς (3%) αντιστοιχεί στα 3/4 της μηνιαίας μισθοδοσίας του Mega.


Πηγή: Secret

gossip-tv.gr