GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μπαίνει η βάση για τον Δρόμο Ξάνθη Σμόλιαν

Στα κεντρικά γραφεία της « Εγνατία Οδός Α.Ε.»  πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Απριλίου 2017, η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργ...

Στα κεντρικά γραφεία της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11 Απριλίου 2017, η εναρκτήρια συνάντηση των εταίρων του έργου: “Aiming at Improving Cross Border Accessibility (CrossBo) / Στοχεύοντας στη βελτίωση της διασυνοριακής προσβασιμότητας’’ στο πλαίσιο του Προγράμματος INTERREG VA ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 38,8 εκατ. €, χρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ERDF) και 15% από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Βουλγαρίας. Από την ελληνική πλευρά συμμετέχει η ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. ως Επικεφαλής Εταίρος, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό του συνολικού έργου, ενώ από την Βουλγαρική πλευρά συμμετέχουν η Road Infrastructure Agency (RIA) και η Περιφερειακή Διοίκηση Σμόλυαν.

Το έργο έχει στρατηγικό χαρακτήρα και στοχεύει στη βελτίωση της προσβασιμότητας στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδας –Βουλγαρίας με την διάνοιξη του οδικού άξονα Ξάνθη – Σμόλυαν, που αποτελεί τμήμα των Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών και του νέου συνοριακού σταθμού Δημάριο/Rudozem.  H ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. συμμετέχει με το έργο: ‘’Κατασκευή του νέου οδικού τμήματος Δημάριο – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα’’ επί του Κάθετου άξονα «Ξάνθη –Εχίνος Ελληνοβουλγαρικά σύνορα», προϋπολογισμού 21,2 εκατ.  €. Η RIA συμμετέχει με δύο (2) έργα αναβάθμισης οδικών τμημάτων στους άξονες II-86 (Srednogortci – Rudozem)  & ΙΙ-59 (Momchilgrad – Ivaylovgrad) καθώς και την κατασκευή της περιφερειακής οδού της πόλης Rudozem, συνολικού προϋπολογισμού 16 εκατ.€. Η Περιφερειακή Διοίκηση Σμόλυαν συμμετέχει με την κατασκευή του νέου συνοριακού σταθμού Δημάριο/Rudozem, προϋπολογισμού 1,6 εκατ.  €

Για την κάλυψη της χρηματοδότησης του έργου, που έχει αναλάβει η ελληνική πλευρά, συμμετέχουν εκτός του Προγράμματος  INTERREG ακόμη 2 Επιχειρησιακά Προγράμματα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αστική Ανάπτυξη και το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης  με προϋπολογισμούς 14,6 εκ. € και 5,4 εκ. € αντίστοιχα .

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός των εταίρων του έργου, εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής και της Κοινής Γραμματείας του Προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ-ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020.