GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γεννηματά: Και στο προσφυγικό η κυβέρνηση τα έδωσε όλα

Χρειαζόμαστε, κοινή μεταναστευτική πολιτική, κοινή πολιτική ασύλου και μια κοινή ευρωπαϊκή οπτική για το κοινωνικό κράτος που θα προστατε...

Χρειαζόμαστε, κοινή μεταναστευτική πολιτική, κοινή πολιτική ασύλου και μια κοινή ευρωπαϊκή οπτική για το κοινωνικό κράτος που θα προστατεύει από τον κοινωνικό αποκλεισμό» είπε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στην ημερίδα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση της Συνθήκης του Δουβλίνου ΙΙ.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε τις 9 προτάσεις που είχε διατυπώσει σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο πριν περίπου ένα χρόνο, και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «και σε αυτό το θέμα τα έδωσε όλα».

«Δέχτηκε το κλείσιμο των βόρειων συνόρων μας και μια συμφωνία που ήδη δεν εφαρμόζεται από την Τουρκία» εξήγησε.

«Και, το χειρότερο, μετέτρεψε τα hotspots στα νησιά από σταθμούς καταγραφής των προσφύγων σε κέντρα εγκατάστασης τους, με όλες τις επιπτώσεις που αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και την κοινωνική ζωή των νησιών μας. Και μάλιστα με άθλιες συνθήκες διαμονής και υγιεινής των προσφύγων» συνέχισε.

Επίσης άφησε αιχμές για τη στάση της Ευρώπης τον τελευταίο καιρό, λέγοντας ότι «ο φόβος κυριάρχησε και αναγκαστήκαμε να τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις».

«Σε κάθε περίπτωση όμως, η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα είναι το πλαίσιο της δράσης μας» τόνισε η κ. Γεννηματά και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον γαλλικό λαό για το τελευταίο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι.

Πηγή : In.gr