GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σκληρό ροκ για τα σκάνδαλα στην Υγεία - Πού στοχεύει το Μαξίμου και τι απορρίπτει

Απορριπτικά απαντά το Μαξίμου στο αίτημα της αντιπολίτευσης για χρονική επέκταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και στη διετία 2...

Απορριπτικά απαντά το Μαξίμου στο αίτημα της αντιπολίτευσης για χρονική επέκταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και στη διετία 2015-17 (διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ), προτάσσοντας το επιχείρημα πως 'δεν θα μας βάλετε όλους στο ίδιο τσουβάλι'.

Ο πρωθυπουργός κατά τη σημερινή παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής που θα συζητήσει επί της πρότασης για συγκρότηση Εξεταστικής που θα διερευνήσει σκοτεινές υποθέσεις στον χώρο της Υγείας από το 1997 έως το 2014 αναμένεται να εμφανιστεί ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας τα δύο κόμματα ότι έχουν συμπράξει σε παιχνίδια για τα οποία ήρθε η ώρα να χυθεί άπλετο φως.

Το Μαξίμου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη σημερινή αναμέτρηση στη Βουλή, με το σκεπτικό πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να κάνει διακριτή τη διαφορά της σε θέματα διαφάνειας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και να υπενθυμίσει στους πολίτες πως το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς παραμένει ακέραιο όσο και αν ορισμένοι αναζητούν ματαίως να εντοπίσουν σκάνδαλα.

Ως εκ τούτου ο πρωθυπουργός θα επιμείνει πως θα πρέπει να ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις του παρελθόντος που φαίνεται πως συνδέονται με κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και επιβάρυναν τους Ελληνες πολίτες, λέγοντας μάλιστα ότι όλες αυτές δεν έχουν παραγραφεί.

Συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα προϊδεάζουν ότι ο πρωθυπουργός θα ακολουθήσει μία ιδιαίτερα σκληρή γραμμή και θα κατηγορήσει τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία πως δημιούργησαν και ανέχθηκαν σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας που δεν επιτρέπεται -όπως θα πει- να παρατηρούνται σε μια συντεταγμένη δημοκρατία.

Θα τονίσει ότι ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν κάποιοι στον ελληνικό λαό 'για το πάρτι στην Υγεία' και θα επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή που 'δένατε τα σκυλιά με τα λουκάνικα' δείχνοντας απάθεια για ό,τι αδιαφανές συνέβαινε στον χώρο της Υγείας.

Επίθεση
Σύμφωνα με πληροφορίες, ειδικά για την υπόθεση πώλησης του νοσοκομείου 'Ερρίκος Ντυνάν' ο πρωθυπουργός αναμένεται να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, που από τη δική της πλευρά υποστηρίζει ότι δεν εθίγη το δημόσιο συμφέρον, και να πει ότι 'πουλήσατε το νοσοκομείο τζάμπα' σε ιδιώτες, σχολιάζοντας μάλιστα ότι προκαλεί ανησυχία η άποψη που έχει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνολικότερα για το πώς πρέπει να λειτουργεί η δημόσια υγεία στην Ελλάδα.

Σε ό,τι αφορά το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να πει πως δημιουργήθηκε ένα κράτος εν κράτει που λειτουργούσε ανεξέλεγκτο, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και θα ζητήσει να διερευνηθεί σε βάθος εάν υπήρξε βλάβη εις βάρος του Δημοσίου π.χ. από προσλήψεις ή διαφημίσεις.

Ιδιαίτερο βάρος θα ρίξει ο πρωθυπουργός και στον χώρο του φαρμάκου σχολιάζοντας ότι το σύστημα δεν είχε τη δυνατότητα επιβολής κανόνων και εξονυχιστικών ελέγχων. Με αφορμή την υπόθεση της Novartis θα παρατηρήσει ότι στοιχεία γύρω από την υπόθεση αυτή ήρθαν από το εξωτερικό και αναμένεται να πει πως πρέπει να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα για τη λεηλασία που έγινε στον χώρο του φαρμάκου.

Ο πρωθυπουργός δεν θα παραλείψει να αναφερθεί και στην πολιτική στήριξης της Υγείας που προωθεί η κυβέρνησή του και να υπενθυμίσει ότι με πρωτοβουλία της σημερινής κυβέρνησης έχουν δυνατότητα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ακόμη και οι ανασφάλιστοι. Θα πει επίσης ότι στρατηγική της κυβέρνησής του είναι η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, τονίζοντας ότι ο κόσμος έχει καταλάβει πως 'δεν μπορεί να περιμένει από εσάς τίποτα'.

Για την κυβέρνηση η διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας θα αναδείξει πολιτικές ευθύνες που έχουν και ονοματεπώνυμο, ενώ ταυτόχρονα θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες που αφορούν ενδεχομένως λειτουργούς της διοίκησης ή πολιτικά πρόσωπα.

'Δεν θέλουμε να υπάρξει υπόνοια για συγκάλυψη σε αξιόποινες πράξεις. Και μέσα από τη διαδικασία της Εξεταστικής θέλουμε να εντοπίσουμε και τις τρύπες του συστήματος και τους μηχανισμούς που επέτρεψαν αυτές τις συμπεριφορές' είπε χθες ο αρμόδιος υπουργός Ανδρέας Ξανθός. Προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε οργανική σχέση με αυτό το πάρτι, που είχε λίγους διοργανωτές και πολλούς συμμετέχοντες.

Φόβοι
Κατά τη σημερινή του εμφάνιση στη Βουλή ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να επαναλάβει προς την αξιωματική αντιπολίτευση ότι επιμένει στη διενέργεια εκλογών όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά μπροστά στον φόβο πως μπορεί να έρθουν στο φως της δημοσιότητας υποθέσεις αδιαφάνειας που απασχολούν τον ελληνικό λαό.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι θα επισημάνει πως αποτελεί ηθική υποχρέωση και πολιτική δέσμευση της κυβέρνησής του να διερευνήσει όλες τις υποθέσεις που συγκροτούν το 'παζλ της λεηλασίας του δημόσιου πλούτου, και κατ' επέκταση της χρεοκοπίας της χώρας'.

Δεν είναι τυχαίο ότι κατά την ομιλία του επί της συζήτησης για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τα εξοπλιστικά είχε πει απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση πως 'όσο θα είμαστε εδώ κοινοβουλευτική πλειοψηφία, και θα είμαστε για πολλά χρόνια ακόμη, δεν θα αφήσουμε τίποτα να πέσει κάτω'.

Βούλα Κεχαγιά

Πηγή : έθνος.gr