GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μονομαχία Τσίπρα – Μητσοτάκη για την Εξεταστική στο χώρο της Υγείας

Σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της συμπολίτ...

Σύγκρουση εφ’ όλης της ύλης, του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλεί η σημερινή συζήτηση στη Βουλή της πρότασης της συμπολίτευσης -αλλά και της εναλλακτικής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση- για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής η οποιά θα διερευνήσει διαχρονικές σκανδαλώδεις υποθέσεις στο χώρο της Υγείας.

Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διασταυρώνουν τα ξίφη τους για θέματα διαφθοράς με τον Αλέξη Τσίπρα να διαβεβαιώνει για τη διερεύνηση όλων των αδιαφανών υποθέσεων της περιόδου 1997-2015 και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αντιτείνει ότι οι έρευνες δεν θα πρέπει να εξαιρέσουν την περίοδο της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την σχετική πρόταση που κατέθεσε η ΝΔ για την περίοδο (1996 - έως σήμερα).
Μετωπική για τη συμφωνία της Μάλτας

Οι δύο αρχηγοί αναμένεται, όμως, να έχουν οξεία αντιπαράθεση και για την επικείμενη ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης αφού σήμερα θα βρεθούν αντιμέτωποι στη Βουλή για πρώτη φορά μετά τη συμφωνία της 7ης Απριλίου στη Μάλτα. Μιας συμφωνίας που ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της 2ης αξιολόγησης, την ψήφιση νέων μέτρων και αντιμέτρων και την πολυαναμενόμενη εφαρμογή την αποφάσεων για την απομείωση του ελληνικού Δημόσιου Χρέους.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον συγκεντρώνει, όμως, και το νέο τετ-α-τετ που θα έχει στην αίθουσα της Ολομέλειας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και πρώην υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Πολάκης φωτογραφίζει τον κ. Γεωργιάδη ως τον κύριο υπεύθυνο του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ καταλογίζοντάς του αδιαφανείς διορισμούς ημετέρων και διασπάθιση χρημάτων μέσω διαφημιστικής δαπάνης σε φίλια ΜΜΕ. Στον αντίποδα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ καταλογίζει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι αμέλησε να καταργήσει τις διατάξεις που ο ίδιος χαρακτηρίζει σκανδαλώδεις και συνολικά στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι δεν εξέδωσε δελτίο τιμών φαρμάκων ζημιώνοντας το Δημόσιο.

Η πολύωρη συζήτηση θα ολοκληρωθεί με την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας επί των δύο προτάσεων που έχουν καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ. Ξεχωριστή πρόταση για τη διερεύνηση της περιόδου 1997 έως σήμερα έχει καταθέσει και η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, αλλά δεν πρόκειται να τεθεί σε ψηφοφορία αφού δεν διαθέτει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 60 βουλευτικών υπογραφών.

Πηγή : News247.gr