GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τον Σεπτέμβριο ο συμψηφισμός εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες

O συμψηφισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του 2016 θα γίνει από Σεπτέμβριο. Όσοι πλήρωσαν περισσότερα ή ...

O συμψηφισμός των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του 2016 θα γίνει από Σεπτέμβριο.

Όσοι πλήρωσαν περισσότερα ή όσοι κατέβαλαν μικρότερες εισφορές θα πρέπει να περιμένουν μερικούς μήνες ακόμη για να δουν τι τελικά θα πληρώσουν, τι θα τους επιστραφεί ή τι θα πρέπει να δώσουν επιπλέον.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, η ΗΔΙΚΑ προκηρύσσει δύο διαγωνισμούς για την κατασκευή λογισμικών, τα οποία θα πλαισιώσουν τα ήδη υφιστάμενα προγράμματα που χρησιμοποιεί ο ΕΦΚΑ για τον υπολογισμό των εισφορών και τη διαχείριση του μητρώου ασφαλισμένων και συνταξιούχων.

Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά την δημιουργία λογισμικού για:

Μεταβολή των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτού μετά από μεταβολή ασφαλιστικών στοιχείων . Θα απαιτηθεί η συγγραφή νέων προγραμμάτων συμβατών με τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών μη μισθωτών που έχει υλοποιηθεί.
Ανασχεδιασμό της βάσης δεδομένων μη μισθωτών ΕΦΚΑ και συγγραφή νέων προγραμμάτων για ενσωμάτωση κλάδων επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας και υπολογισμό αντίστοιχων ασφαλιστικών εισφορών .
Διαδικασία εκκαθάρισης εισφορών ΕΦΚΑ με ανάπτυξη νέου λογισμικού.
Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά την κατασκευή λογισμικού για:


Ενημέρωση Μητρώου ΕΦΚΑ με εγγραφές που προέρχονται από Επικουρικά Ταμεία και Ταμεία Πρόνοιας, οι οποίες δεν είχαν αποσταλεί από τους οικείους Φορείς κατά το στάδιο της δημιουργίας του ΕΦΚΑ, με στόχο τη συνείσπραξη εισφορών από τον ΕΦΚΑ.
Επέκταση Μητρώου με νέα πεδία για εξυπηρέτηση ειδικών Ταμείων (π.χ. ΤΣΑΥ ,ΤΣΜΕΔΕ)
Δημιουργία διαδικασιών αμφίδρομης ενημέρωσης με τα στοιχεία που αφορούν ασφαλισμένους και ιστορικά ασφάλισης. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αφενός μέσω αυτόματης ενημέρωσης αλλαγών στις τοπικές (oracle) βάσεις των φορέων, αφετέρου με δημιουργία αρχείων για την ενημέρωση του Μητρώου ΕΦΚΑ. Κατά την ενημέρωση από τον ΕΦΚΑ προς τα τοπικά Μητρώα, θα επικαιροποιούνται τα ταυτοτικά στοιχεία των ασφαλισμένων – συνταξιούχων. Κατά την ενημέρωση από τα τοπικά Μητρώα προς τον ΕΦΚΑ, θα επικαιροποιούνται τα στοιχεία του ιστορικού ασφάλισης που θα κριθούν απαραίτητο να ενημερώνονται, μέσω συγκεκριμένης γραμμογράφησης που θα δοθεί.
Δημιουργία διαδικασιών έκδοσης αρχείων για τοπικές μη Oracle βάσεις.
Υλοποίηση μηχανισμού ενοποίησης - διάσπασης εγγραφών μητρώων ασφαλισμένων και αντικατάστασης ενεργού Αριθμού Μητρώου ΙΚΑ, ο οποίος θα διαχειρίζεται αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένους χρήστες μέσα από σχετική οθόνη.
Δημιουργία web services για τον έλεγχο του ΑΦΜ και τη διαχείριση διευθύνσεων μη μισθωτών.

Πηγή : In.gr