GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η Ελένη Τουλουπάκη νέα Εισαγγελέας κατά της διαφθοράς

Με ψήφους 10-1 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς την αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη....

Με ψήφους 10-1 το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο επέλεξε ως επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς την αντεισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη.

Η κ. Τουλουπάκη θα είναι σε λίγες ημέρες η διάδοχος της Ελένης Ράικου, η οποία είχε ζητήσει την αντικατάστασή της προβαίνοντας σε σοβαρές καταγγελίες για την έρευνα που είναι σε εξέλιξη σχετικά μετην υπόθεση της NOVARTIS.

Ο εισαγγελέας που μειοψήφισε ήταν ο αντεισαγγελέας του Αρείου ΠάγουΑθανάσιος Κατσιρώδης ο οποίος πρότεινε άλλους αρχαιότερους στην ιεραρχίαεισαγγελικούς λειτουργούς.

Η νέα επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς έχει χειριστεί σημαντικές υποθέσεις που σχετίζονται με τις έρευνες από τις διάφορες λίστες για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ενώ πριν από μέρες μετείχε στην ομάδα των εισαγγελικών λειτουργών, η οποία με επικεφαλής τον εποπτεύοντα για το οικονομικό έγκλημα Παν. Αθανασίου, μετέβη στη Χάγη, όπου είχε κρίσιμες επαφές για τα λεγόμενα Panama Papers.

Η κ. Τουλουπάκη είχε χειριστεί, μεταξύ άλλων, και την υπόθεση για τις καταθέσεις Φαλτσιανί, σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ καθώς και άλλες παρεμφερείς υποθέσεις.

naftemporiki.gr