GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βρετανία: Πρόωρες εκλογές στις 8 Ιουνίου εξήγγειλε η Μέι

Την πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε εκτάκτως την Τρίτη η πρωθυπουργός ...

Την πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών στη Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε εκτάκτως την Τρίτη η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι,με δήλωσή της έξω από το πρωθυπουργικό γραφείο στη Ντάουνινγκ Στριτ, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν νωρίτερα μέσω των βρετανικών μέσων ενημέρωσης.

Της δήλωσής της είχε προηγηθεί σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου, στη διάρκεια της οποίας, σύμφωνα με την Μέι, συμφωνήθηκε ότι η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε γενικές εκλογές, οι οποίες θα διενεργηθούν στις 8 Ιουνίου.

Σύμφωνα με την Τερέζα Μέι, είναι απαραίτητη η πολιτική ενότητα στη χώρα, ενόψει και της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους όρους για την οποία διαπραγματεύτηκε η κυβέρνησή της.

Μόλις η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, η στερλίνα άρχισε να ανεβαίνει στις διεθνείς αγορές, λίγα λεπτά μετά την κάθετη πτώση που σημείωσε όταν το γραφείο της πρωθυπουργού γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε έκτακτες ανακοινώσεις.
 
Πηγή: infolive.gr