GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μαγνησία: Οργή για τον θάνατο 45χρονης και τα χαλασμένα ασθενοφόρα!

Το απίστευτο περιστατικό με το ΕΚΑΒ, Βόλου όπου χρειάστηκαν δύο ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν μια νεκρή γυναίκα, καθώς το πρώτο απ...

Το απίστευτο περιστατικό με το ΕΚΑΒ, Βόλου όπου χρειάστηκαν δύο ασθενοφόρα προκειμένου να παραλάβουν μια νεκρή γυναίκα, καθώς το πρώτο από αυτά που έφτασε στο σημείο έπιασε φωτιά, αποδεικνύει ότι το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση με το προσωπικό του να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες προκείμενου να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του στους πολίτες.
Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν έντεκα και μισή το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν το ΕΚΑΒ του νομού Μαγνησίας δέχτηκε κλήση για μια 45χρονη γυναίκα η οποία ήταν σε λιπόθυμη κατάσταση και χωρίς σφυγμό.
«Εκείνη τη στιγμή εμείς είχαμε επιφορτιστεί με την κάλυψη της Εθνικής Οδού και βρισκόμασταν μεταξύ Αλμυρού και Πλατάνου. Ξαφνικά δέχτηκα μια κλήση να μεταβούμε στην περιοχή των Κοκαλέικων του Αλμυρού. Καλύψαμε μια απόσταση 22 χιλιομέτρων σε περίπου 25 λεπτά. Όταν φτάσαμε στο σημείο το ασθενοφόρο ανέβασε θερμοκρασία και πετάχτηκε το κολάρο από τη μηχανή με αποτέλεσμα να βγαίνουν καπνοί», λένε στο protohema.gr τα μέλη του πληρώματος που έφτασαν στο σημείο. Αμέσως κάτοικοι της περιοχής έσπευσαν στο ασθενοφόρο, προσπάθησαν να περιορίσουν τους καπνούς και να προσθέσουν νερό στο όχημα, καθώς μετά το σπάσιμο του κολάρου είχε απολέσει όλα τα υγρά που διέθετε η μηχανή του.
Οι δύο διασώστες αμέσως κινήθηκαν προς το σημείο, όπου κείτονταν η 45χρονη γυναίκα και προσπάθησαν να την επαναφέρουν. Ταυτόχρονα μέσω του ασυρμάτου κάλεσαν να έρθει νέο ασθενοφόρο. «Η γυναίκα δεν είχε σφυγμό και για 17 ολόκληρα λεπτά με απινιδωτή και με αναζωογονήσεις προσπαθούσαμε να την επαναφέρουμε. Ταυτόχρονα μέσω του ασυρμάτου ζητήσαμε τη συνδρομή δευτέρου ασθενοφόρου», λέει στο protothema.gr ένας εκ των δύο μελών του ασθενοφόρου και συνεχίζοντας προσθέτει: «Τελικά δεν τα καταφέραμε να την επαναφέρουμε. Το δεύτερο ασθενοφόρο που ήρθε από το κέντρο υγείας του Αλμυρού έκανε περίπου 20 λεπτά για να φτάσει».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον της η 45χρονη γυναίκα που έμενε στο Βόλο και βρέθηκε στο πατρικό σπίτι του συζύγου της στα Κοκαλέικα του Αλμυρού για να περάσει τις ημέρες του Πάσχα, πριν λίγες ημέρες ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις στην καρδία, ωστόσο δεν φάνηκε να ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας βρίσκονταν στην αυλή του πατρικού σπιτιού του άντρα της και έκαναν τις τελευταίες προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι. Ξαφνικά έπεσε στο έδαφος, αφού πρώτα διαμαρτυρήθηκε για ένα πόνο στην καρδία, ενώ οι συγγενείς και οι γείτονες της διαπίστωσαν ότι δεν είχε σφυγμό. Το σοκ όμως η αγωνία και τελικά η οργή τους, έφτασε στο αποκορύφωμα όταν αντίκρισαν το ασθενοφόρο μέσα σε ένα σύννεφο καπνού εξαιτίας της μηχανικής βλάβης που υπέστη ακριβώς έξω από το σπίτι της γυναίκας.
Το αυτοκίνητο που πήγε να παραλάβει την κοπέλα είναι ένα παλιό Ford transit, χρονολογίας του 1995. Κυκλοφορεί στους δρόμους περισσότερα από 22χρονια. «Τα ασθενοφόρα συντηρούνται και συχνά γίνεται έλεγχος», αναφέρει στο protothema.gr ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΑΒ Βόλου και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Αμεσότης Βοήθειας, Παναγιώτης Δαριώτης και συνεχίζοντας προσθέτει: «Στο νομό Μαγνησία υπάρχουν συνολικά δέκα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, εκ των οποίων τρεις κινητές μονάδες. Αυτή τη στιγμή όμως στους δρόμους κυκλοφορούν μόνο τα έξι οχήματα καθώς τα υπόλοιπα βρίσκονται στο συνεργείο».
Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ το ΕΚΑΒ του νομού Μαγνησίας αυτές τις ημέρες δουλεύει με το 60% της δύναμης του, ενώ κάποια από τα οχήματα όπως και αυτό που κλήθηκε πρωί για να παραλάβει την 45χρονη γυναίκα θα έπρεπε να έχουν αντικατασταθεί λόγο της παλαιότητας τους.