GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η Σαμοθράκη στο πρόγραμμα υποστήριξης μικρών νησιωτικών Δήμων

Η λειτουργία της "Μονάδας για την Υλοποίηση Έργων σε Δήμους Μικρών Νησιών", που θα αποτελεί έναν ισχυρό και ευέλικτο μηχανισμό ο...

Η λειτουργία της "Μονάδας για την Υλοποίηση Έργων σε Δήμους Μικρών Νησιών", που θα αποτελεί έναν ισχυρό και ευέλικτο μηχανισμό ο οποίος θα τρέχει τα έργα σε όλη τη διάρκεια ζωής τους, παρουσιάστηκε σε 35 Δημάρχους μικρών νησιωτικών Δήμων.

Η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ) του Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) του Υπουργείου Εσωτερικών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενώνουν τις δυνάμεις τους για να απαντήσουν σε ένα πάγιο αίτημα των μικρών νησιών: την ανάληψη της υλοποίησης των αναπτυξιακών έργων τους και των σχετικών διαδικασιών από τεχνικά και επιχειρησιακά αξιόπιστους δημόσιους φορείς.

Η πρώτη συνάντηση για την ενεργοποίηση της πρωτοβουλίας, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στα γραφεία της ΕΕΤΑΑ, απευθυνόμενη σε 35 Δήμους μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Σαμοθράκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Δημάρχων για την έναρξη λειτουργίας της Μονάδας που θα αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάθεση και παραλαβή μελετών, την δημοπράτηση των έργων και την επίβλεψη και παραλαβή τους.

Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, ενώ από την πλευρά της ΚΕΔΕ χαιρέτισε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Δαμουλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα υποστελέχωσης των νησιωτικών δήμων.
 
Πηγή: evros24.gr