GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Όλα αυτά θυμίζουν Αργεντινή, Φώκλαντ και τον Απρίλιο του 1982.....

Η περίοδος που διανύουμε είναι άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα τους Έλληνες και τον ελληνισμό. Δοκιμάζονται οι διεθνείς σχέσεις μήνες ...

Η περίοδος που διανύουμε είναι άκρως επικίνδυνη για την Ελλάδα τους Έλληνες και τον ελληνισμό.
Δοκιμάζονται οι διεθνείς σχέσεις μήνες τώρα στην Ανατολική Λεκάνη της Μεσογείου με την Ε.Ε. "απαθή θεατή" των σημαντικών εξελίξεων με την Γερμανία και Τουρκία σε λεκτικές αψιμαχίες να ξιφουλκούν στο ποιός κάνει ή προτίθεται να κάνει τί.

Η Τουρκία έχει στο "μαλακό υπογάστριο" της Γερμανικής πολιτικής, το ξιφίδιο των περίπου 1,2 εκατ. τούρκων ψηφοφόρων στις επικείμενες Γερμανικές εκλογές και κάνει, κυρίως λέει προς το παρόν, ότι θέλει, ξέροντας ότι οι συνέπειες θα είναι από χλιαρές έως και .... ρητορικές, από την πλευρά του Γερμανικού συστήματος διακυβέρνησης υπό την Καγκελάριο Μέρκελ. 

Απ' ότι φαίνετε έως τώρα η Γερμανία δεν έχει σκοπό να αναλάβει δραστική πρωτοβουλία για την διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Κεκτημένου και της αλληλεγγύης προς τα μέλη της Ε.Ε. με το Μεταναστευτικό Ζήτημα να αγγίζει την Βουλγαρία και την Ιταλία πέραν της Ελλάδος.

Γερμανία, Τουρκία, Ελλάδα, σύνδεση ευθεία μεταξύ των τριών χωρών στο μεταναστευτικό με την Ελληνική Κυβέρνηση να παραπαίει πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά στο τι ακριβώς θέλει ως Εθνική Πολιτική, με τις οικονομικές επιλογές στην διαχείριση των λαθρομεταναστών αλλά και την κοινωνία στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων μεγάλων ή μικρότερων να μην έχουν σχέδιο, πρόγραμμα, στόχους και σκοπό, παραπαίει δίνοντας ερείσματα για πολλαπλές πολιτικές των.....ευρωπαϊκών ΜΚΟ, νέο φρούτο στην Κυβερνητική πολιτικής της πολύπαθης Χώρας μας.

Η ρητορική κλιμάκωση της Τουρκικής πολιτικής Ηγεσίας, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης σήμερα, Ερντοάν-Κιλιτσντάρογλου( από διωκόμενος για εξύβριση Ερντοάν σήμερα συνέταιρος στον μεγαλοϊδεατισμό του), με τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί των "Γκρίζων Λύκων" σε απόσταση αναπνοής, θέμα ημερών ή και ωρών, η προσχώρησή του στην δημόσια ρητορεία και σύμπλευση με το ΑΚΡ του Ερντοάν και CHP του Κεμάλ Κιλιτσνταρογλου, θα παγιώσουν την πολεμική τακτική, στο σύνολο του εκλογικού σώματος της Τουρκίας, που αποτελεί τον κύριο όγκο των μικρομεσαίων εργατών των διακτινισμένων στις φτωχότερες περιοχές της Τουρκικής επικράτειας, ψηφοφόρων, τον υπαρκτό εχθρό, την Ελλάδα.

Από μηνός και πλέον "καθάρισε" τα πιθανά εμπόδιά του ο σουλτάνος Ερντοάν και την όποια αντίσταση που πιθανόν να είχε σε πολιτικό επίπεδο, από το Δημοκρατικό κόμμα των Λαών βάζοντας στην φυλακή τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς και τη Φιγκέν Γιουκσεκντάγκ συμπροέδρους και επι κεφαλή του HDP, υπό την προσχηματική δικαιολογία "περί πραξικοπήματος" έκλεισε εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς που δεν είναι "υποτακτικοί" των επιλογών του.

Αξιωματικοί των Τουρκικών Ε.Δ. συνεχώς ζητούν άσυλο γι αυτούς και τις οικογένειές τους σε χώρες της Ευρώπης και "χάνονται" σ' αυτές από τον φόβο των "Ερντοανικών Εκκαθαρίσεων".

Η οικονομική ζωή στην Κωνσταντινούπολη κυρίως, αλλά και σε Σμύρνη και Άγκυρα μουδιασμένα προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί να σωθεί, με πολλούς από τους οικονομικούς παράγοντες να "χάνονται" ξαφνικά από προσώπου γης.

Η επιλεκτική ακοή του Τούρκου Πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ προκαλεί κατ αρχήν θυμηδία αλλά στο θυμικό του Τούρκου ψηφοφόρου προσπαθεί να ξυπνήσει τους ενδόμυχους φόβους του για τον ....έλληνα. 

Ας μην ξεχνάμε ότι αυτή η πρακτική κρατάει από το 1922 με τους τότε τούρκους στρατιωτικούς να βάζουν βέτο στο Μουσταφά Κεμάλ για την οριοθέτηση της συνοριογραμμής στον Βόρειο Έβρο στην περιοχή της Αδριανούπολης και περί ....Ελληνικών κανονιών με την Ορεστιάδα να παραμένει εντός τουρκικού κράτους (Συνθήκη Λωζάννης).

Η ραγδαία και κατακόρυφη επιδείνωση της επιχειρηματικότητας με τις επενδύσεις να ακολουθούν "ελεύθερη πτώση" και το χρηματιστήριο στην Κωνσταντινούπολη να  μνημονεύει μέρες με τον .... Kemal Derviş. 

Μέρες που πέρασαν ανεπιστρεπτί για το σύνολο των επιχειρηματιών χωρίς να μπορούν να ελπίζουν σε επανάληψή τους με πολλούς από αυτούς να ψάχνουν λύσεις εκτός Τουρκίας.

Το κατά πόσο θέλει η άρχουσα πολιτική και οικονομική ελίτ της Τουρκίας την πλήρη οικονομική ένωση με την Ε.Ε. είναι ένας γρίφος που δεν θέλει κανείς να απαντήσει δημόσια, πόσο μάλλον να το λύσει, γνωρίζοντας ότι θα χαθούν τα τεράστια υπερκέρδη των λίγων οικογενειών. 

Τον Ερντοάν και τους υφιστάμενους του στην διακυβέρνηση της Τουρκίας μπορεί να τους προκαλούν αλλεργία αυτό αλλά δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς.

Ο Ερντοάν από χρόνων εξελίσσει μεθοδικά το σχέδιο στρατηγικής διαχείρισης  στις πιέσεις που ασκούνται από τον υπερπληθυσμό που διαρκώς διευρύνεται και αστικοποιείται με την Κωνσταντινούπολη να έχει εξελιχθεί σε πολεοδομικό τέρας με τους επιστήμονες να επισημαίνουν συνεχώς το χωροταξικό και το πρόβλημα του.....νερού.

Αυτούς όλους, πολλά εκατομμύρια τούρκους πολίτες κυρίως νεαρούς, να θέλει το "σχέδιο" να ξεχύνονται σε πόλεις και χωριά της Ευρώπης με την κατάργηση της Visa, παράλληλα υπό την απειλή των Σύριων προσφύγων και την βίαιη προώθηση τους προς τα Ελληνικά νησιά κυρίως, να καρπωθεί και μερικά δισεκατομμύρια €υρό.

Διαβλέπει ο Τούρκος Πρόεδρος να μην ενδίδουν, προς το παρόν, οι Ευρωπαίοι, με τους Αμερικανούς να έχουν "αποψιλώσει" την βάση του Ιντσιρλίκ και τους Ρώσους να μην "σηκώνουν κουβέντα" στην περιοχή.

Κουρδοι, Πεσμεργκά, Σύριοι του Ασσαντ, Ιρακινοί και Ιρανοί απομονώνουν την πολιτική Ερντοάν και Τουρκίας με την Μοσούλη μακρινό όνειρο και τα σενάρια να θέλουν στο κοντινό μέλλον να δημιουργείται Κουρδική Οντότητα με τις ευλογίες αμερικανών και Ρώσων και τους εφιάλτες Ερντοάν να επιβεβαιώνονται.

Γι αυτό είναι πάρα πολύ επικίνδυνος, με την προβοκάτσια ή το ατύχημα, ή το τυχαίο να γίνει θρυαλλίδα άσχημων εξελίξεων....

Άρα η Ελλάδα εύκολος και "μουγκός" για πολλούς και διάφορους λόγους, στόχος. 
Συνεχείς οι υποχωρήσεις, ως πότε όμως; 

Όλα αυτά θυμίζουν Αργεντινή, Φώκλαντ και τον Απρίλιο του 1982.....

Εδώ άρχισε ή συζήτηση για εκλογές μέσα Μαρτίου....

Ο θεός των Ελλήνων να βάλει το χέρι του και όχι μόνο !!!


* του vasvaggelis@gmail.com