GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής

Η 16η Νοεμβρίου 2016 ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής και δίνεται έτσι η ευκαιρία να μάθει ο κόσμος το έργο των Παθολο...

Η 16η Νοεμβρίου 2016 ορίσθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής και δίνεται έτσι η ευκαιρία να μάθει ο κόσμος το έργο των Παθολογοανατόμων και των Παθολογοανατομικών Εργαστηρίων.

Η Παθολογική Ανατομική είναι κλινικοεργαστηριακή ειδικότητα, καθορίζει τη διάγνωση και τα χαρακτηριστικά της νόσου και κατευθύνει τη χειρουργική αντιμετώπιση και τη θεραπευτική αγωγή.
Οι περισσότεροι ασθενείς δεν γνωρίζουν τον Παθολογοανατόμο, που συνεργάζεται με τον θεράποντα ιατρό για την κατάλληλη θεραπεία του ή ερευνά και εργάζεται για την κατανόηση της παθογένειας και την θεραπεία της νόσου.

Το Τμήμα Παθολογικής Ανατομικής του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης λειτουργεί από τον Νοέμβριο 2006. Σε αυτό το χρονικό διάστημα διενεργήθηκαν 36.827 ιστολογικές/ παθολογοανατομικές εξετάσεις, νοσηλευόμενων ή εξωτερικών ασθενών. Κατά τα τελευταία έτη το Τμήμα ενισχύθηκε με τη δυνατότητα πραγματοποίησης ειδικών εξετάσεων/ βιοδεικτών για την "εξατομικευμένη θεραπεία" του ασθενούς.

Με αφορμή λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής προσκαλούμε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται καθώς και μαθητές Γυμνασίων της πόλης μας στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12:00 για να μάθουν τί κάνουμε, να συζητήσουμε και να τους δώσουμε την παθολογοανατομική εικόνα για τη νόσο.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Παθολογικής Ανατομικής, Δρ. Σοφία Μαυροπούλου, Ιατρός Παθολογοανατόμος