GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



"Στραβός ο γιαλός, ή κάποιοι, στραβά αρμενίζουν;"

Συνδιοργανωτές που δεν το γνώριζαν, σε ημερίδα για τις «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το...

Συνδιοργανωτές που δεν το γνώριζαν, σε ημερίδα για τις «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», αφήνοντας πολλά ερωτηματικά για το ποιοι θέλουν να κάνουν τι και γιατί.

Η επιστολή του ΕΒΕ Ξάνθης εύγλωττη:
"Κατόπιν δημοσιεύσεως στο Ηλεκτρονικό Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης «XANTHI 2» στις 30/09/2016, γνωστού για την εμπάθειά του στον Επιμελητηριακό θεσμό και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ξάνθης, που μας παρουσιάζει ως κύριο διοργανωτή της ημερίδας με θέμα «ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΑΕΙΦΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» και μάλιστα φαίνεται ότι το Επιμελητήριο Ξάνθης εμπλέκει εν αγνοία του το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Λάβαμε στις 15/9/2016 το έγγραφο του κ. Ευθυμίου Παύλου, Ομότ. καθηγητή ΑΠΘ (το οποίο σας επισυνάπτουμε), με το οποίο ζητάει από το Επιμελητήριο Ξάνθης την ενεργοποίηση των τοπικών ανθρώπων και φορέων για την ενεργό συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα «Δυνατότητες Αειφορικής Ανάπτυξης της Θράκης» και την οικονομική ενίσχυση στη διοργάνωση της ημερίδας. Συγκεκριμένα αναφέρει τις δαπάνες φιλοξενίας, γραφικής ύλης, απομαγνητοφώνησης – δακτυλογράφησης πρακτικών, κεράσματα – καφέδες κλπ. Εμείς ζητήσαμε από τον κ. Ευθυμίου να μας στείλει το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας με τα θέματα, τους εισηγητές και τους λοιπούς συνδιοργανωτές.

Στη συνέχεια λάβαμε στις 19/9/2016 έγγραφο του κ. Ευθυμίου Παύλου (το οποίο σας επισυνάπτουμε), στο οποίο αναφέρονται όλα αυτά που του ζητήσαμε. Μετά και το δεύτερο έγγραφο που πλέον είχαμε πλήρη εικόνα, τέθηκε στο θέμα στη συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής Αρ. 14 στις 27/9/2016 – Θέμα 6ο. Ομόφωνα τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής αποφάσισαν η μοναδική συνδρομή προς την διοργάνωση της ημερίδας να είναι απλή ενημέρωση των μελών μας με ανάρτηση στο site του Επιμελητηρίου Ξάνθης και με αποστολή της πρόσκλησης μέσω e-mail. Διευκρινίζουμε ότι δεν εκδόθηκε κανένα Δελτίο Τύπου για την συγκεκριμένη ημερίδα, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διαπιστώσαμε ότι δεν είχε ληφθεί καμία απόφαση διοργάνωσης της συγκεκριμένης ημερίδας. Επίσης επικοινωνήσαμε με το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Ξάνθης και διαπιστώσαμε ότι επίσης δεν είχε ληφθεί καμία απόφαση διοργάνωσης της ημερίδας, παρά μόνο η παραχώρηση του χώρου (Δημοτικό Αμφιθέατρο). Επίσης διαβάσαμε την ανακοίνωση του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με την οποία δηλώνει το ίδιο με τους παραπάνω δύο φορείς. 

Κατόπιν τούτου, διαπιστώνοντας την ελαφρότητα με την οποία κινήθηκαν διακεκριμένοι καθηγητές Πανεπιστημίου, εμπλέκοντας δημόσιες αρχές και δημόσιους φορείς ως δήθεν διοργανωτές, ανακαλούμε την μοναδική ενέργεια την οποία έκανε το Επιμελητήριο Ξάνθης, την ενημέρωση των μελών μας μέσω του site και e-mail.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας κοινοποιούμε τα δύο έγγραφα του κ. Ευθυμίου Παύλου καθώς και απόσπασμα πρακτικού της συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Ξάνθης.
Στυλιανός Μωραΐτης, Πρόεδρος."

Η Περιφέρεια δια του γραφείου τύπου "αδειάζει" τους διοργανωτές και τους τοπικούς εκπροσώπους τους, αναφέροντας:

"Σχετικά με την φερόμενη διοργάνωση ημερίδας, που θα πραγματοποιηθεί  στις 16 Οκτωβρίου στην Ξάνθη με θέμα: «Δυνατότητες αειφορικής ανάπτυξης της Θράκης» και τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του Περιφερειάρχη κ. Γιώργου Παυλίδη ως συνδιοργανωτές, το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΠΑΜΘ ενημερώνει ότι ουδέποτε συζητήθηκε η εν λόγω συμμετοχή της ΠΑΜΘ, ούτε υπήρξε συμφωνία περί αυτής με κανένα παράγοντα εκ των βασικών διοργανωτών.
Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης"