GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Η επόμενη μέρα στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Πολλές μέρες πριν στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα πολιτικά πηγαδάκια της Α.Μ. & Θ. το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν, πόσο μάλλον τ...

Πολλές μέρες πριν στα δημοσιογραφικά γραφεία και στα πολιτικά πηγαδάκια της Α.Μ. & Θ. το κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν, πόσο μάλλον τώρα, η διάδοχη κατάσταση στο πρόσωπο του νέου περιφερειάρχη που θα διαδεχθεί τον Γιώργο Παυλίδη στην ηγεσία της 13ης Περιφέρειας.

Με το όνομα του Χρήστου Μέτιου Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, (στην φωτο πρώτος απο δεξιά) να συζητιέται έντονα και μάλιστα με την βεβαιότητα του επόμενου Περιφερειάρχη, αλλά και τα ονόματα του Κώστα Ζαγναφέρη Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης (στην φωτο τρίτος απο δεξιά) και Κώστα Αντωνιάδη (Πρόεδρος περιφερειακού συμβουλίου ΑΜΘ) δημιουργώντας .... "ατμόσφαιρα".

Ατμόσφαιρα καθόλου ευγενική με τον Γιώργο Παυλίδη να δίνει την μάχη για ζωής απο μηνός με τους άμεσους συνεργάτες του, να δηλώνουν και να διαγκωνίζονται ότι είναι πια.....περιφερειάρχες.

Στην Ροδόπη ο κος Χρήστος Μέτιος άρχισε να μοιράζει και "οφίκια", τόσο σίγουρος είναι,  με τα συχνότατα ταξίδια του στην Αθήνα και τις επαφές, κατά δήλωση στενών φίλων και συχνών συνδαιτυμόνων του, σε υψηλά επίπεδα εξουσίας στην Νέα Δημοκρατία και την "ευλογία" της ...οδού Πειραιώς. 

Πρακτική που δημιούργησε ποικίλα σχόλια όχι πάντα κολακευτικά γι΄ αυτές τις μεθοδεύσεις.

Η πολιτική στάση και συμπεριφορά του κ. Μέτιου έχει την δική της σημειολογία. Στα  θετικά, αφ' ενός θέλει να δώσει το στίγμα του ηγέτη που είναι αποδεκτός από την ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και άρα θα έχει άμεσες προσβάσεις στον κομματικό μηχανισμό της στην περίπτωση που αυτός επιλεγεί από το σώμα των περιφερειακών συμβούλων της παράταξης Παυλίδη για να καθίσει στην καρέκλα του εκλιπόντος Γιώργου Παυλίδη και αφ' εταίρου να οργανώσει την πολιτική του θέση είτε για τις επόμενες εκλογές στην περιφέρεια είτε για μια θέση μελλοντικά σε ψηφοδέλτιο κόμματος για την εκπροσώπηση της Ροδόπης στην Βουλή.

Αυτό όμως είναι και η "αχίλλειος πτέρνα" των όποιων φιλοδοξιών του κ Μέτιου. Πρώτα απ' όλα σε περίπτωση αποτυχίας στις ¨εσωκομματικές εκλογές" της παράταξης, κλείνουν οριστικά οι πόρτες για την εξέλιξή του σε ηγετικές θέσεις στην Περιφέρεια και παράλληλα θα έχει πολύ μεγάλες δυσκολίες να πείσει το εκλογικό σώμα της Ροδόπης για την συνέχεια του σ' αυτήν πιθανώς, ως υποψήφιος βουλευτής, με την ομάδα Στυλιανίδη να καραδοκεί και να σταθμίζει πρόσωπα και ισορροπίες.

Από την άλλη η παράταξη Παυλίδη είναι πολυσυλλεκτική και ένας εμφανιζόμενος ως σκληρά κομματικός υποψήφιος της ΝΔ πόση τύχη θα έχει σε λίγες μέρες με την εσωκομματική ψηφοφορία; χώρια που ήδη πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι εκφράζονται αρνητικά για την έως τώρα συμπεριφορά του και τις δηλώσεις του που καταγράφικαν στον πολιτικό"αέρα" της περιφέρειας οτι ....είναι ήδη περιφερειάρχης;

Για τον Πρόεδρο του Περιφερειακού συμβουλίου κ. Κώστα Αντωνιάδη ακούγονται καλά λόγια γενικότερα, αλλά είναι άγνωστος στην Περιφέρεια και οι καλά γνωρίζοντες τα περιφερειακά λένε ότι θέλει τον χρόνο του για να τα μάθει, στο βαθμό που χρειάζεται ένας περιφερειάρχης .

Δήλωσε παρών, μέρες τώρα, στην διαδοχή Παυλίδη και ο Κώστας Ζαγναφέρης, μάλλον το έκανε για να το κάνει χωρίς να έχει καμία απολύτως τύχη η επιθυμία του αυτή....

Γρίφος παραμένει η στάση του κ. Αργύρη Πατακάκη (στην φωτο δεύτερος απο δεξιά) από την Δράμα που δημοσιογραφικές πηγές τον θέλουν να σταθμίζει πολύ σοβαρά την στάση που θα κρατήσει στην συνέχεια.

Οι επικρατέστεροι και δημοφιλέστεροι της παράταξης Παυλίδη για να τον διαδεχθούν στην ηγεσία της Περιφέρειας είναι ο αναπληρωτής του εκλιπόντος, κ. Θ. Μαρκόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, στην φωτο πρώτος απο αριστερά ) και ο εμπειρότερος όλων μέχρι στιγμής και ιδιαίτερα αγαπητός σε παράταξη αλλά και στο σύνολο των πολιτών της περιφέρειας Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δημήτρης Πέτροβιτς (στην φωτο δεύτερος απο αριστερά). 

Ο  επί σειρά δεκαετιών έμπειρος με τα κοινά επιτυχημένος δημοσιογράφος και επί κεφαλής της δημόσιας διοίκησης του Έβρου μέχρι στιγμής συγκεντρώνει και συνενώνει στο πρόσωπό του τις περισσότερες από τις τάσεις και προτιμήσεις των περιφερειακών συμβούλων που θάθελαν να δουν ως συνεχιστή της πολιτικής Παυλίδη επιθυμώντας από την άλλη να δώσει και την απαραίτητη νέα ώθηση, άλλωστε νέος και αυτός (53 ετών), στα τόσα όσα προβλήματα αντιμετωπίζει η περιφέρεια στο σύνολο των παραγωγικών τομέων που θα κληθεί να υπηρετήσει ο νέος Περιφερειάρχης.