GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σάλος για το tweet με το οποίο απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών στις απειλές του Ερντογάν!

Σάλο έχει προκαλέσει η καθυστερημένη αντίδραση, και μάλιστα με τη μορφή ενός tweet, του ελληνικού υπ. Εξωτερικών μετά την ευθεία αμφισβή...

Σάλο έχει προκαλέσει η καθυστερημένη αντίδραση, και μάλιστα με τη μορφή ενός tweet, του ελληνικού υπ. Εξωτερικών μετά την ευθεία αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάνης από τον Ερντογάν.

Αυτό είναι το tweet των 100 χαρακτήρων με το οποίο απάντησε η κυβέρνηση στον Ερντογάν.
«Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι μία πραγματικότητα την οποία ουδείς μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται».

Ώρες, μα πολλές ώρες νωρίτερα ο Ερντογάν είχε αμφισβητήσει ευθέως τα ελληνοτουρκικά σύνορα με δηλώσεις τόσο ακραίες που δεν είχε κάνει κανένας προκάτοχος του.

Ο Τούρκος Πρόεδρος αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης λέγοντας πως: Κάποιοι επιχειρούν να προβάλλουν την Συνθήκη της Λωζάνης ως νίκη.

Μάλιστα όπως ισχυρίζεται το καθεστώς του κεμαλισμού επιχείρησε να προβάλλει ως νίκη την Συνθήκη της Λωζάνης, τα άρθρα της οποίας, σύμφωνα πάντα με την δική του άποψη, δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Μάλιστα κλιμάκωσε τις προκλήσεις του καθώς αναφερόμενος στα στα ελληνοτουρκικά δήλωσε: «Με την συνθήκη της Λωζάνης παραχωρήσαμε τα νησιά του Αιγαίου. Όσοι έλαβαν μέρος στις συνομιλίες της Λωζάνης δεν κατάφεραν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Σήμερα βιώνουμε τις επιπτώσεις αυτής της αδυναμίας».

Όταν όμως ο Ερντογάν έφτανε στο σημείο να δηλώνει πως παραδώσαμε τα νησιά του Αιγαίου στους Έλληνες, προφανώς δεν υπολόγιζε πως θα αντιδρούσε με τόσο σθεναρό ..tweet η ελληνική πλευρά.