GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Όχι στο κοινωνικό ντάμπινγκ

«Η αδήλωτη εργασία και το κοινωνικό ντάμπινγκ που παρατηρούνται όλο και συχνότερα στα κράτη-μέλη της Ένωσης, οδηγούν όχι μόνο στην στρέβ...

«Η αδήλωτη εργασία και το κοινωνικό ντάμπινγκ που παρατηρούνται όλο και συχνότερα στα κράτη-μέλη της Ένωσης, οδηγούν όχι μόνο στην στρέβλωση του ανταγωνισμού και στη διάλυση των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης, αλλά υπονομεύουν και τα εργασιακά δικαιώματα. Αυτή τη στιγμή σε πολλά κράτη-μέλη της Ένωσης παρατηρείται αυξημένος αριθμός επισφαλών θέσεων εργασίας και μειούμενα επίπεδα προστασίας των εργαζομένων τα οποία πραγματικά διαλύουν αυτή τη στιγμή τις εργασιακές σχέσεις».

Κεντρικό σημείο στις πρακτικές του "Κοινωνικού ντάμπινγκ" στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κατήγγειλε τη Δευτέρα 12/09/2016 μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Ο έλληνας ευρωβουλευτής συνέχισε: «Επιπλέον, ο κ. Γιούνκερ από τις 15 Ιουλίου 2014 είχε υποτίθεται δεσμευτεί να αναλάβει δράσεις για την καταπολέμηση των κινδύνων του κοινωνικού ντάμπινγκ. Ωστόσο, η πορεία των εργασιακών σχέσεων στις ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν πως καμιά δράση αποτελεσματική δεν έχει αναληφθεί, ενώ το κοινωνικό ντάμπινγκ συνεχίζει να υφίσταται ενισχύοντας τις διακρίσεις και την άνιση μεταχείριση μεταξύ των εργαζομένων»

Καταλήγοντας επεσήμανε: «Επομένως, για να λειτουργήσει πρώτα απ’ όλα ορθά ο ανταγωνισμός, αλλά βεβαίως κυρίως για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης θα πρέπει να εξαλειφθεί το κοινωνικό ντάμπινγκ που ενισχύεται απ’ τις πολιτικές λιτότητας».