GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απεργιακή κινητοποίηση 15/9/ 2016 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, Αρχισαν τα Σχολεία....

Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και ώρα 11:00 π.μ» "Το Δ.Σ. της ΔΟΕ υλοποιώντας τις αποφάσεις της 85ης  Γ.Σ. του Κλάδου, αποφάσισ...

Στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης και ώρα 11:00 π.μ»

"Το Δ.Σ. της ΔΟΕ υλοποιώντας τις αποφάσεις της 85ης  Γ.Σ. του Κλάδου, αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016, ως πρώτο βήμα αντίδρασης απέναντι στην καταστροφική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης και μια σειρά δράσεων σε όλο το χρονικό διάστημα πριν και μετά την 24ωρη απεργία.
    Το Υπουργείο Παιδείας με Υ.Α και απανωτές εγκυκλίους συρρικνώνει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό  και οδηγεί στη μετακίνηση μόνιμους εκπαιδευτικούς και χιλιάδες αναπληρωτές στην ανεργία, επιβάλλοντας ένα «νέου τύπου ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο», με υποβάθμιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών, τη μη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής, παρά τις εξαγγελίες της, τη διάλυση του ολοήμερου νηπιαγωγείου, την επιβολή του 25ωρου και χωρίς καμία επίλυση των τεράστιων κτηριακών προβλημάτων.
     Καλούμε όλους τους συναδέλφους στην απεργιακή συγκέντρωση, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016 στις 11:00 π.μ. στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης.
    Αγωνιζόμαστε  για:
Άμεση απόσυρση των υπουργικών απόφασης για το νέο σχολείο, δημοτικό και νηπιαγωγείο.
14χρονο εκπαιδευτικό σχεδιασμό με: Ενιαίο 12χρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και 2χρονη υποχρεωτική δωρεάν προσχολική αγωγή.
Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, τώρα.
Καμιά απόλυση αναπληρωτή.
Κανένα εκπαιδευτικό στην ανεργία.
Στήριξη της Ειδικής Αγωγής.
Απόδοση οργανικών θέσεων ειδικοτήτων, τώρα.
Μείωση διδακτικής ύλης.
Οργανικότητα στα μειονοτικά δημοτικά σχολεία 2 εκπαιδευτικοί προς 25 μαθητές.
                                ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Απαντάμε δυναμικά στην πολιτική διάλυσης της δημόσιας
εκπαίδευσης από το    Υπουργείο Παιδείας"