GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Επενδύσεις από την Ελληνική ΦΑΓΕ αλλά....αλλού!!!

Σε επενδύσεις εκτός Ελλάδος έχει προχωρήσει η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ με πολλαπλά οφέλη για τις χώρες, τις κοινωνίες και τους εκεί...δήμους...

Σε επενδύσεις εκτός Ελλάδος έχει προχωρήσει η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ με πολλαπλά οφέλη για τις χώρες, τις κοινωνίες και τους εκεί...δήμους που εγκατέστησε τις δύο μονάδες.  

Ας δούμε πως ένας Δήμος και κατ επέκταση η τοπική κοινωνία αλλά και η οικονομία του κράτους που εγκαταστάθηκαν οι δυό επενδύσεις κερδίζουν.

Η ΦΑΓΕ προχώρησε σε επένδυση 100 εκ ευρώ στο ... Λουξεμβούργο! ! ! Πολύ σύντομα, το συγκεκριμένο εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στις ΗΠΑ, δεύτερη επένδυση με 200 εκ. $ από τη στιγμή της λειτουργίας του στέλνει τα απόβλητα του στο βιολογικό σταθμό της πόλης, όπου γίνεται η μετατροπή σε μεθάνιο (αέριο) και κινεί τις γεννήτριες των εγκαταστάσεων παράγοντας ηλεκτρική ενέργεια. 

Πριν τη λειτουργία του εργοστασίου η παραγωγή μεθανίου έφτανε να κινεί μόνο το 20% των γεννητριών του εργοστασίου παραγωγής ρεύματος. 

Μετά την έναρξη του εργοστασίου η παραγωγή μεθανίου αυξήθηκε και κινεί το 80%-100% των γεννητριών, έτσι εξοικονομούνται  600.000$ ανά έτος για την πόλη, με μείωση των τελών στους δημότες, θέσεις εργασίας, προστασίας του περιβάλλοντος και φυσικά περιστολή των αερίων ρύπων που αγοράζει σε πολύ μεγάλες τιμές η Χώρα μας μετά την συμφωνία του Κιότο. 


Εδώ προχωράει η ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ V για την εξόρυξη λιγνίτη και την λειτουργία  της 5ης μονάδας του θερμοηλεκτρικού σταθμού παραγωγής ρεύματος με χρηματοδότηση 1,2 δις €ρω, κατ' αρχήν από τη Βιομηχανική Τράπεζα Επενδύσεων της Γερμανίας με μηχανήματα εξόρυξης και μεταφοράς του λιγνίτη από την SIEMENS. 


Πόσα χρήματα θα πρέπει να πληρώσουμε ως χώρα για την αγορά από την "διατραπεζική των Ρύπων" των εκατομμυρίων κυβικών μέτρων αερίων ρύπων που θα εκπέμπει στην  ατμόσφαιρα η νέα μονάδα; Γιατί προχωράνε αυτές οι διακομματικές και καταστροφικές επιλογές για τους Έλληνες καταναλωτές;

Ποιοί θα ωφεληθούν ΚΑΙ από αυτό το ΣΚΑΝΔΑΛΟ;

Αυτά για τους ευπατρίδες πολιτικούς  και οικονομικούς "εγκεφάλους" μας στην Ελλάδα του 2016