GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Έβρος, ενημερωθείτε άμεσα για τον δάκο στα ελαιοχώραφα σας

Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι από την παρακολούθηση των δα...

Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ανακοινώνεται ότι από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων που τοποθετήθηκαν και το 2016 στην ευρύτερη ελαιοκομική περιοχή της Αλεξανδρούπολης, παρατηρήθηκε έξαρση του δάκου τις τελευταίες μέρες.  

Για το λόγο αυτό προτείνεται στους ελαιοπαραγωγούς να ψεκάσουν με κατάλληλα εντομοκτόνα και με πολύ μεγάλη προσοχή σε συνεννόηση πάντα με τους Γεωπόνους της υπηρεσίας μας στα τηλ. 2551357123 και το 2551357140, εφόσον παρατηρήσουν δάκο στα κτήματα τους, για την αποφυγή ζημιών στην παραγωγή. 

Οι ελαιοπαραγωγοί καλούνται καθόλη την ελαιοκομική περίοδο να επισκέπτονται τα κτήματα τους και να εξετάζουν δειγματοληπτικά τους ελαιόκαρπους. Αν παρατηρούν παρουσία του δάκου να επικοινωνούν με τους Γεωπόνους της Υπηρεσίας μας για να υπάρχει συντονισμός και να αποφεύγονται οι άσκοποι ψεκασμοί. 

Νεότερα δεδομένα θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα από την παρακολούθηση των δακοπαγίδων σε όλη την περιοχή Αλεξανδρούπολης.
Στις άλλες Π.Ε. της Περιφέρειας ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν υπάρχει πρόβλημα με τον δάκο; ή οι Αντιπεριφερειάρχες δεν ενδιαφέρονται επαρκώς;