GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Τι συμβαίνει με το "Ελληνικό";

Σκοπιμότητα πρέπει να υποκρύπτεται, από τους καθ' ύλην αρμόδιους Υπουργούς όσον αφορά τη μη αποδοχή, τελικά, της γνωμοδότησης του Μ...

Σκοπιμότητα πρέπει να υποκρύπτεται, από τους καθ' ύλην αρμόδιους Υπουργούς όσον αφορά τη μη αποδοχή, τελικά, της γνωμοδότησης του Μικτού Γνωμοδοτικού Συμβουλίου του Αναγκαστικού Νόμου 1539/1938, για την περιοχή Τραχώνων, όπου περιλαμβάνεται και σημαντικό τμήμα της έκτασης, του πρώην Αεροδρομίου του Ελληνικού.

Όπως αναφέρει η Γνωμοδότηση αυτή, οι Γαίες των Τραχώνων, πλην οκτώ (8) ζευγαρίων(περίπου 800 στρέμματα) Γαιών, κρίνεται ότι είναι Δημόσιες διαχειριστικά και επομένως αποτελούν περιουσία του Ελληνικού Λαού, με την ευρύτερη έννοια, δεν είναι δηλαδή Δημόσια κτήματα αλλά πρόκειται για Εθνικές Γαίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει δεκτά, από της Απελευθέρωσης του Ελληνικού Κράτους από τον Τουρκικό ζυγό μέχρι σήμερα, η διάθεση τέτοιας φύσης εκτάσεων προς τρίτους, για κερδοσκοπικούς λόγους, δεν επιτρέπεται.

Εκτός των άλλων, ο εντοπισμός και αρχαίων ευρημάτων καθιστά απαγορευτική τη μεταβίβαση, καθώς, σύμφωνα με το Νόμο, πρέπει να προηγηθεί η αρχαιολογική σκαπάνη, πριν ξεκινήσουν οποιεσδήποτε εργασίες.

Παρά τα άμεσα ανακλαστικά της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), μόλις πληροφορήθηκε τις διαστάσεις του σκανδάλου του ΤΑΙΠΕΔ, τα κρατικά όργανα στα οποία απευθύνθηκε, στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, στον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, στην Πρόεδρο Επιθεώρησης Δικαστηρίων, στους Αδιάφθορους της Αστυνομίας και δύο Μηνυτήριες Αναφορές στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς και στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών, δεν επέσπευσαν τις ενέργειές τους, όπως αρμόζει σε τέτοιες μείζονος σημασίας υποθέσεις.

Οι Αδιάφθοροι διαβίβασαν την αίτησή μας, στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου όμως ήδη είχαμε υποβάλει Μηνυτήρια Αναφορά, η Πρόεδρος της Επιθεώρησης του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου δεν επελήφθη, εδώ και δύο μήνες, λόγω φόρτου εργασίας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κρατάει την από 16/6/2016 αίτησή μας, σε εκκρεμότητα, ο Υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος δια της Γραμματέως του μας δήλωσε προσωπικό κώλυμα, ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελ/δικών, μας ενημέρωσαν από το πρωτόκολλο, τη μια ότι απέστειλε τη Μηνυτήρια Αναφορά μας στην Οικονομική Εισαγγελία και την άλλη φορά ότι την απέστειλε στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όπως και οι Αδιάφθοροι, το Γραφείο Καταγγελιών της Γ. Γ. Διαφθοράς του Υπουργείου Δικαιοσύνης επικαλέστηκε απόρρητο και να ζητήσουμε ενημέρωση δι' εγγράφου και τέλος στην Εισαγγελία Διαφθοράς, όπου κατέληξαν όλες οι αιτήσεις μας, η Μηνυτήρια Αναφορά μας έχει χρεωθεί σε Εισαγγελέα που θα αναχωρούσε για άδεια.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη Πανευρωπαϊκή έρευνα για να διαπιστωθεί ή όχι η βασιμότητα των καταγγελιών του ομίλου που κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά 21,8 δισεκατομμύρια ευρώ για το “Ελληνικό”, ενώ η έκταση παραχωρηθηκε τελικά στα 915.000.000 € (!).

Σύμφωνα με τις αιτιάσεις του Επικεφαλής του ομίλου, με την παραχώρηση του “Ελληνικού”, στηLamda Development S.A. παραβιάστηκε το κείμενο Νομοθετικό πλαίσιο, που διέπει τη λειτουργία των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ θα έπρεπε να ξεκινούν με τιμή ανάλογη της αντικειμενικής τους αξίας, πράγμα που θα εκτόξευε την αρχική τιμή, στο δεκαπλάσιο, περίπου, της τιμής, με την οποία παραχωρούνται σήμερα.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο όμιλο, που απηχεί και κύκλους της κτηματαγοράς, η αντικειμενική αξία του «Ελληνικού» αποτιμάται στα 11,8 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ίδιο πρόσωπο έχει στραφεί κατά των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου, Ιωάννη Στουρνάρα, Γκίκα Χαρδούβελη, Σπυρίδωνος Λάτση, Γεωργίου Παπανδρέου, Γεωργίου Παπακωνσταντίνου, Χάρη Μπαμπούκη, Δημήτρη Μάρδα και Αικατερίνης Σαββαΐδου, διεκδικώντας από αυτούς, ως αποζημίωση, το ιδιαίτερα υψηλό ποσό των 250 εκατομμυρίων ευρώ και ζητώντας, παράλληλα, να αναζητηθούν οι όποιες ποινικές τους ευθύνες.

Το πλαίσιο δράσης της ΟΚΕ έχει ενοχλήσει όλους αυτούς που μέσω του ΤΑΙΠΕΔ μεθοδεύουν ή προωθούν την εκποίηση Δημόσιας Περιουσίας, σε εξευτελιστικές τιμές πολύ χαμηλότερες της πραγματικής της αξίας, με το δέλεαρ της ανάπτυξης, μια όμως διαδικασία που ευνοεί εξαιρετικά την αδιαφάνεια και τις κάθε είδους μεθοδεύσεις.

* από την Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης