GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Βρώμα, δυσωδία και μεγάλος ο κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων στην Λευκόπετρα Ξάνθης(foto+video)

Η βρώμα και δυσωδία με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολη την παραμονή των κατοίκων στα σπίτια τους....

Η βρώμα και δυσωδία με τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολη την παραμονή των κατοίκων στα σπίτια τους. Μεγάλος ο κίνδυνος από τα λύματα που κατεβάζει ο αγωγός ....ομβρίων, με τον δήμο Αβδήρων θεατή. 

Ημιτελές έργο απορροής ομβρίων υδάτων από την άνω Λευκόπετρα που κατοικείται κυρίως από μουσουλμάνους κατοίκους του δήμου Αβδήρων, "σταμάτησε" με κυρία αιτία την εξάντληση των πιστώσεων για την ολοκλήρωση του έργου για περισσότερα από τρία χρόνια.

Ο κύριος αγωγός μεγάλης διατομής που θα εξυπηρετούσε την απορροή των ομβρίων του οικισμού της Κάτω Λευκόπετρας "χάσκει" ανοιχτός εκατό (100) μέτρα πριν την εκβολή του σε χείμαρρο, όπως ήταν και ο σχεδιασμός του έργου που θα έλυνε το πρόβλημα των πλυμμηρώσεων δύο οικισμών.

Αντ' αυτού η αδιαφορία της ηγεσίας του δήμου με την ανεξέλεγκτη χρήση του αγωγού των κατοίκων της Άνω Λευκόπετρας, αλλά κια την παράνομη σύνδεση των αποχετεύσεών τους με τον αγωγό που μόνο βρόχινα νερά έπρεπε να δέχεται, δημιουργεί ΣΟΒΑΡΑ προβλήματα κατ' αρχήν έντονης 
δυσοσμίας στην Κάτω Λευκόπετρα και δευτερευόντως για την ΥΓΕΙΑ των κατοίκων του οικισμού.

Παρά τις συνεχείς οχλήσεις πολλών από τους κατοίκους του οικισμού της Κάτω Λευκόπετρας για την εξεύρεση λύσεις στο ΜΕΓΑΛΟ πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, ο δήμος Αβδήρων ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ για περισσότερα από τρία (3) χρόνια, για να ολοκληρωθεί το έργο και να μην πλημυρίζουν τα σπίτια οι αποθήκες των αγροτικών τους προϊόντων, δρόμοι αλλά και το σχολείο του οικισμού. 

Επίσης να "βρεθούν" οι παράνομες συνδέσεις των αποχετεύσεων και διάθεσης των λυμάτων για να πάψει μεγάλο μέρος στις παρυφές του οικισμού της Κάτω Λευκόπετρας να είναι μια ανοιχτή ...Χαβούζα μετατρέποντας το γήπεδο της Λευκόπετρας που μαζεύεται όλη η νεολαία του οικισμού σε οικολογική βόμβα.

Κάτοικοι της περιοχής σήμερα με έγγραφη καταγγελία του στην Δ/νση Δημόσιας Υγείας και στο Τμήμα Περιβάλλοντος  της Π.Ε. Ξάνθης διαμαρτύρονται έντονα για την κατάσταση που επικρατεί στις εξώπορτες των σπιτιών τους, καλώντας για άμεση διενέργεια αυτοψίας τις συναρμόδιες υπηρεσίες.

Είναι πολλοστή φορά που οι κάτοικοι διαμαρτύρονται έντονα για την αδιαφορία της Πολιτείας, χωρίς έως τώρα να έχει γίνει το παραμικρό. 

Μήπως πρέπει να "ευαισθητοποιηθούν" δια της....Εισαγγελίας Ξάνθης;