GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Τι απέγιναν τα ΑΡΧΕΙΑ και τα ΕΠΙΠΛΑ από το παλιό Δημαρχείο της Ξάνθης; Που κατέληξαν; Τι λέει η Δημοτική Αρχή;

Το κτήριο επί της οδού Μαυρομιχάλη επί τέλους θα διασωθεί από την φθορά ανθρώπων και χρόνου μετά την μετεγκατάσταση από αυτό μέρος των υ...

Το κτήριο επί της οδού Μαυρομιχάλη επί τέλους θα διασωθεί από την φθορά ανθρώπων και χρόνου μετά την μετεγκατάσταση από αυτό μέρος των υπηρεσιών του δήμου Ξάνθης με την στέγαση σ' αυτό επί δεκαετιών της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, υπηρεσιών και του γραφείου Δημάρχου.

Τελευταία φορά που συντηρήθηκε και ανακαινίσθηκε σε εκτεταμένο βαθμό μα αποκατάσταση των τοιχογραφιών την αλλαγή κουφωμάτων, εξωτερικών και εσωτερικών, δικτύων θέρμανσης, ύδρευσης και αποχέτευσης ήταν δημαρχεύοντος του αειμνήστου Φίλιππα Αμοιρίδη  πριν περίπου είκοσι χρόνια στα μέσα της δεκαετίας του '90.

Η μετεγκατάσταση από το παραδοσιακό κτήριο της Μαυρομιχάλη στο νέο κτήριο που σήμερα στεγάζει τις κύριες υπηρεσίες του δήμου πραγματοποιήθηκε την 10η Μαρτίου 2014. 

Πολλά τα ερωτηματικά που θέτουν συμπολίτες μας έως και τώρα δεν απαντήθηκαν από την δημοτική αρχή είναι:

1ον: Τί έγιναν τα μεγάλης αξίας σκαλιστά έπιπλα που υπήρχαν στο παλαιό δημαρχείο της οδού Μαυρομιχάλη; 

Ήταν γραφεία, προθήκες , βιβλιοθήκες, πολυθρόνες πολύ μεγάλης αξίας, σκαλιστές κατασκευασμένες από σπάνια και ακριβά ξύλα . Τι απέγιναν όλα αυτά.

2ον: Αληθεύει ότι κατέληξαν σε "συλλογές κατοίκων" που γνώριζαν πολύ καλά τον δήμο και τους....διαδρόμους του, με την ανοχή(;) των διοικούντων;

3ον: Γιατί έως τώρα δεν αναζητήθηκε η ....τύχη τους από την Δημοτική Αρχή; 

4ον: Αφέθηκαν στην τύχη τους με ανταλλάγματα την ....σιωπή; και ποιών;

5ον: υπάρχουν και ποιοί είναι αυτοί που υπογράφουν τα πρωτόκολλα καταστροφής αν ήταν .....κατεστραμμένα; 

6ον: Τα Αρχεία του δήμου Ξάνθης, αληθεύει, ότι φορτώθηκαν χύδην σε φορτηγό της ....καθαριότητας του δήμου Ξάνθης και "έφυγαν" προς "άγνωστη" κατεύθυνση που ξεφορτώθηκαν με ....ανατροπή.

7ον: Αγνοεί την τύχη των Αρχείων αυτών η Δημοτική Αρχή, που καταγράφει την Νεότερη από την Απελευθέρωση και μετά, Ιστορία της πόλης, ή έχουν διασωθεί, ταξινομηθεί και ενδεχομένως γίνεται και η ηλεκτρονική τους αποτύπωση; Αν ναι θα μας απαντήσουν άμεσα οι διαχειριστές αυτών τεργασιών;

8ον: Ποιες είναι οι θέσεις των συνδυασμών της αντιπολίτευσης στον δήμο;

9ον: Αν δεν χάθηκαν ή καταστράφηκαν ή "εξαφανίστηκαν" καλό θα είναι να παρουσιαστούν στους πολίτες με φωτογραφίες  και video's  μέσα από μια παρουσίαση που θα επιλέξει τον τρόπο και τον χώρο η Δημοτική Αρχή. 

Αν δεν το κάνει άμεσα τον λόγο έχουν οι κατά τον νόμο Θεσμοί να μας απαντήσουν διαφορετικά η σιωπή τους είναι και συνενοχή ΟΛΩΝ.

Πάντως  ο δήμος Ξάνθης ανακοινώνει την ένταξη στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2016, με χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και αρμόδιο φορέα χρηματοδότησης την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, έλαβε ο Δήμος Ξάνθης για το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΧΡΗΣΗΣ ΣΕ ΧΩΡΟ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΑ – ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΑ Α.Μ.Ε.Α.».

Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης ύψους 1.392.089,54€ θα επαρκέσει ώστε να ολοκληρωθούν οι  εργασίες που αφορούν αποκαταστάσεις φθορών, συντηρήσεις και εσωτερικές  διαμορφώσεις και προσθήκες στο κτίριο όπου στεγαζόταν το παλαιό Δημαρχείο Ξάνθης. 

Το κτίριο πρόκειται να λειτουργήσει με νέα χρήση ως «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ», με στόχο την επανένταξη του στον αστικό ιστό της Παλαιάς Πόλης της Ξάνθης και την πλήρη αξιοποίηση του από τους πολίτες της Ξάνθης. 

Ευχόμαστε το Καλύτερο.....

                                                                                                   Ευάγγελος Ι. Βασιλειάδης