Widget by:Blogger Tips
PRESS ROOM
recent

Κε Τσίπρα τ' ακούτε; Τι απαντάτε;...

"...μόνο έτσι θα γυρίσω στην Ελλάδα από την ... Βουλγαρία...."

Η Κυβέρνηση μετακόμισε χθες Δευτέρα  για 12 ώρες στην Βουλγαρία τα αυτονόητα, μάλλον, είναι δύσκολο να τα  καταλάβουν. Πολλές φορές από πολλούς φορείς και σε πολλαπλά επίπεδα έγιναν οι επισημάνσεις. Μάταια, κανείς όχι μόνο δεν ακούει αλλά και από τους κυβερνώντες πράττουν ακριβώς τα αντίθετα. 

Προσπαθούμε τα τελευταία χρόνια να κατανοήσουμε, να εξηγήσουμε να δικαιολογήσουμε, γιατί λειτουργούν κατ' αυτόν τον τρόπο οι Κυβερνώντες, αλλά δυστυχώς με τα στοιχεία που υπάρχουν δεν βρίσκεται μια "επαρκής" και λογική εξήγηση προς το συμφέρον της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και της οικονομικής επιβίωσης και ευμάρειας της Χώρας μας. Αυτά που επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς αλλά και επιχειρηματίες δεν είναι ... κατανοητά;

Τα "ευήκοα ώτα" των πολιτικών μας, λέμε τώρα, έχουν μετατραπεί σε καταστροφικές πολιτικές που απ ότι φαίνετε ακολουθούν και εξελίσσουν με συνεπές προγραμματισμό.

Η Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Τσίπρα με το Υπουργικό του Συμβούλιο συζήτησαν στην Βουλγαρία με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και τους Υπουργούς του "σε εγκάρδιο κλίμα" την "δυνατότητα για ένα νέο σημαντικό ξεκίνημα σε μια πολύ στενή και εποικοδομητική σχέση ανάμεσα σε δύο πολύ σημαντικές χώρες της βαλκανικής χερσονήσου...". Άντε και Εθνικός Ήρωας δίπλα στον Πέτκο Βοϊβόδα ο κος Τσίπρας με τις οικονομικές πολιτικές που ακολουθεί "στηρίζοντας την οικονομία της Βουλγαρίας" ειδικότερα στα νότια σύνορά της με την Ελλάδα, φροντίζοντας "φιλότιμα οι 6.000 επιχειρήσεις που μετακόμησαν εκεί να διπλασιαστούν ....άμεσα.

Θα ακούσει ο κος Πρωθυπουργός και οι "συναρμόδιοι" υπουργοί του την ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ των ελλήνων επιχειρηματιών;

"...μόνο έτσι θα γυρίσω στην Ελλάδα από την ... Βουλγαρία...."

Συγκεκριμένα Έλληνας επιχειρηματίας με εργοστάσιο 710 ατόμων παραγωγής επίπλων στην Βουλγαρία, σε μια προσωπική συζήτηση δηλώνει γιατί έφυγε από την Ελλάδα και λέει:
«Αν αλλάξουν αυτά, εγώ αύριο κλείνω το εργοστάσιο μου στην Βουλγαρία και τα φέρνω όλα στην Ελλάδα:

1. Συνδικαλιστές με εκβίαζαν κάθε φορά και ζητούσαν μίζες για να μην μου κλείσουν την παραγωγή με απεργίες. Είναι μαφιόζοι !

2. Το Ελληνικό κράτος μου επιστρέφει το ΦΠΑ μετά από 3 με 4 χρόνια, ενώ στην Βουλγαρία τα παίρνω σε 40 μέρες πίσω τα λεφτά. (στα Σκόπια κάθε 20 του μήνα στις 12 το μεσημέρι...!!!)

3. Προκαταβολή φόρου. Γιατί μου ζητά το κράτος φόρο για του χρόνου που ακόμα δεν έχω δουλέψει ;

4. Με τα ελληνικά δικαστήρια χρειάζεται να περάσουν 2 με 3 χρόνια για να απαιτήσεις τα χρωστούμενα από κάποιον αντίδικο, ενώ στην Βουλγαρία η υπόθεση λύνεται σε 10 με 15 μέρες.

5. Ενώ σε όλον τον κόσμο τα εισαγόμενα προϊόντα φορολογούνται βάσει τιμολογίου, στην Ελλάδα τα τελωνεία έχουν δικό τους τιμολόγιο, δεν πα να έχεις αγοράσει εσύ ένα προϊόν π.χ 10 ευρώ γιατί βρήκες ευκαιρία, αυτοί αυθαίρετα βάζουν μια δική τους τιμή που είναι διπλάσια και τριπλάσια και ζητούν φόρους ΟΧΙ για το ποσό του τιμολογίου, αλλά στο ποσό που οι ίδιοι βγάζουν αυθαίρετα.

Βρε τους δείχνεις καταθέσεις από την τράπεζα, τα συμβόλαια, μέχρι και την επίσημη καταχώρηση τιμής σε άλλη χώρα, αυτοί συνεχίζουν να λειτουργούν αυθαίρετα !

6. Το παραμύθι ότι η Βουλγαρία έχει φθηνό προσωπικό δεν ισχύει, γιατί και εκεί για να βρεις ικανούς εργαζόμενους πρέπει να πληρώσεις 500 και 600 και 1000 ευρώ τον μήνα, αν θέλεις ότι να’ναι θα βρεις με 300 ευρώ, αλλά αυτοί δεν μπορούν να σου βγάλουν παραγωγή και να λειτουργήσουν το εργοστάσιο. Για αυτό, αν άλλαζαν αυτά, εγώ σε μια νύχτα έρχομαι πίσω στην Ελλάδα !

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ» ΑΥΤΟ, ΑΓΟΡΑΚΙ ΜΟΥ…

«ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΗ ΜΑΦΙΟΚΡΑΤΙΑ» ΤΟ ΛΕΝΕ!

ΚΑΙ ΑΝΘΙΣΕ ΕΠΙ ΠΑΣΟΚΟ-ΑΔΕΞΙΑΣ, ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΕΣ….»»

(σ.σ. εδώ σε έγγραφο ερώτημά μας, για τα αυτονόητα η ΔΟΥ έχει 13 μέρες που ψάχνει....τι να απαντήσει ! ! !)

ThrakiToday.com

ThrakiToday.com

Από το Blogger.