GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δε θα πίνουμε ούτε καφέ της παρηγοριάς με αύξηση έως 70%

Ο νέος φόρος που έρχεται στον καφέ από 1/1/2017 είναι ένα ακόμα δείγμα αδικίας προς τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες.  Κάποιος, δικα...

Ο νέος φόρος που έρχεται στον καφέ από 1/1/2017 είναι ένα ακόμα δείγμα αδικίας προς τις πλέον αδύναμες κοινωνικές ομάδες.  Κάποιος, δικαιολογημένα θα πει: είναι ο μόνες αυξήσεις; Όχι βέβαια, αλλά οι συγκεκριμένες αυξήσεις χτυπάνε την καρδιά της καθημερινότητας, των πιο αδύναμων στρωμάτων. Γιατί το καφεδάκι όπως το λένε οι περισσότεροι είναι ένα λαϊκό είδος πρώτης ανάγκης.

Αν αναλογιστούμε ότι το μέτρο, δηλαδή o νέος φόρος στον καφέ, είναι ελληνικής έμπνευσης, τότε μάλλον... έγινε εκ παραδρομής. Γατί βάσει του νέου φόρου, η τιμή του ελληνικού ως πρώτη ύλη φτάνει και το 100% ενώ το κόστος ως τελικό προϊόν μπορεί να φτάνει το 70%!

Δεν είναι τυχαία τα νούμερα. Είναι τα πραγματικά νούμερα. Και με αυτά τα στοιχεία δύο είναι τα δεδομένα: Δεν θα έχουμε λεφτά να πιούμε ούτε τον καφέ της παρηγοριάς και σίγουρα μάλλον θα δυσκολευτούν να πάνε στα καφενεία των περιφερειών τους οι βουλευτές! Κα τούτο διότι δεν μπορείς να λειτουργείς με τιμωρητική σκληρότητα στην καθημερινότητα των ασθενέστερων και μετά να τους ζητάς να σε στηρίξουν.

Η κοινωνική ευαισθησία φαίνεται κυρίως στο σεβασμό των μικρών καθημερινών συνηθειών των πιο ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων. Και ο νέος φόρος που ήδη ψηφίστηκε με νόμο μάλλον πρέπει να αναθεωρηθεί σύντομα. Πριν καν προλάβει να εφαρμοστεί...