GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Με επιτυχία το 16ο Αντάμωμα στο δάσος της Χαϊντούς.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης “Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ” την εκδήλωση του 16ου Ανταμώματος στο δάσος της Χαϊντούς...

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε ο Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης “Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ” την εκδήλωση του 16ου Ανταμώματος στο δάσος της Χαϊντούς στην οροσειρά της Ροδόπης, του Δήμου Ξάνθης, το Σάββατο 30 Ιουλίου και την Κυριακή  31 Ιουλίου 2016 .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πάρα πολλοί εθελοντές, μέλη, φίλοι, υποστηρικτές, χορηγοί, συλλογικοί φορείς, και η Διοίκηση του Συλλόγου. 

Τιμήθηκε ο αείμνηστος μπάρμπα Χρήστος Κουτσογιάννης , που ήταν Δάσκαλος , σύμβουλος και φορέας  της Παράδοσής μας.

Την Κυριακή το πρωί τελέστηκε η Θεία Λειτουργία Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονα, με πλήθος πιστών στο εκκλησίασμα. Στην συνέχεια δρώμενα και χοροί από τα χορευτικά του συλλόγου με τις εντυπώσεις να κλέβουν οι μικροί χορευτές.

Το Αντάμωμα όπως πραγματοποιήθηκε με τις παρουσιάσεις και τα δρώμενα ήταν βιωματικό, το παρακολούθησαν όλοι οι παραβρισκόμενοι με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Στην συνέχεια γλέντι με παραδοσιακά εδέσματα και ψητά που μόνο οι σαρακατσάνοι ξέρουν να ...παρασκευάζουν.

Η Χαϊντού όπου πραγματοποιείτε το "Αντάμωμά" είναι για τους Σαρακατσάνους της Αν. Μακεδονίας και Θράκης  σημείο αναφορά για πάνω από δύο εκατονταετίες.