GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Αλεξανδρούπολη, τουρκικό ελικόπτερο ζήτησε πολιτικό άσυλο (φωτο+video)

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος" προσγειώθηκε στις 11.50΄ Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο  Sikorsky SH-7...

Στο διεθνές αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης "Δημόκριτος" προσγειώθηκε στις 11.50΄ Τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο  Sikorsky SH-76 Black Hawk στο οποίο επέβαιναν οκτώ άτομα. Επτά στρατιωτικοί και ένας από τους επιβάτες με πολιτική περιβολή.

Ο κυβερνήτης του τουρκικού ελικοπτέρου ζήτησε άδεια να εισέλθει στον Ελληνικό εναέριο χώρο και να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Αμέσως ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου "Δημόκριτος" ενημέρωσε την Πολεμική Αεροπορία και σε λίγα λεπτά "σηκώθηκαν" F-16 που συνόδεψαν προληπτικά το ελικόπτερο.

Αποβιβάστηκαν από αυτό οι οκτώ επιβαίνοντες τους οποίους περίμεναν αστυνομικές δυνάμεις από την Δ/νση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης. Ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία, συνελήφθηκαν,  οδηγήθηκαν στην αστυνομική Δ/νση όπου και κρατούνται. Όλοι οι επιβαίνοντες ζήτησαν πολιτικό άσυλο.

Εν τω μεταξύ, τώρα, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας ζητάει να εκδοθούν-επιστραφούν οι οκτώ επιβαίνοντες και το ελικόπτερο στη Τουρκία για να δικαστούν. Αίτημα που κατατέθηκε προς το παρόν με δηλώσεις του κου Τσαβούσογλου. Το αίτημα θα εξεταστεί από Ελληνικής πλευράς και θα δοθούν οι απαντήσεις στην Τουρκική πλευρά στο αμέσως προσεχές διάστημα.