GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Άγρια επεισόδια στην Ξάνθη από τους "no borders" (φωτο+video)

Πολυεθνική "δύναμη κρούσης" με περισσότερους από 750 μεταφερόμενους "αγανακτισμένους" νέους δημιούργησαν επεισόδια σ...

Πολυεθνική "δύναμη κρούσης" με περισσότερους από 750 μεταφερόμενους "αγανακτισμένους" νέους δημιούργησαν επεισόδια στην Ξάνθη για ακόμα μια φορά.

Το πρόγραμμα των σημερινών εξορμήσεων για να σπάσουν την καθημερινή τους ρουτίνα στο ΑΠΘ και να "γνωρίσουν" την περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, περιελάμβανε την μετάβασή τους  το πρωί, περίπου στις 10.00' στο ΠΡΟΚΕΚΑ Παρανεστίου Δράμας που εκεί φυλάσσονται από την ΕΛΑΣ περισσότεροι από 100 λαθρομετανάστες, και στην  συνέχεια, επίσκεψη στην Ξάνθη, στο Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών στην πάλαι ποτέ Σχολή Αστυνομίας Ξάνθης.

Στο Παρανέστη της Δράμας έφτασαν με 15 μισθωμένα λεωφορεία δύο ιδιόκτητα mini bus και περισσότερα από 15 ΙΧΕ. 

Αντιπροσωπεία από 15 άτομα της πολυπρόσωπης αποστολής των "no borders" συναντήθηκε με τον Δ/κτη του κέντρου συνομίλησε μαζί του και στην συνέχεια επισκέφτηκαν-ξεναγήθηκαν  στις εγκαταστάσεις κράτησης. Αφού εξάντλησαν επί ώρα την συνθηματολογία τους αποχώρησαν.
Περί τις 18.30'  με 19.00' εμφανίστηκαν στην Ξάνθη. Έκλεισε η Εθνική Οδός Ξάνθης-Καβάλας στο 2ο χλμ.(Δυτική Έξοδος) στην διασταύρωση με τις εγκαταστάσεις που φυλάσσονται οι λαθρομετανάστες. Οι διαθέσεις άγριες και επιθετικές από μεριάς των "επισκεπτών" χωρίς να ανταποκριθούν αντίστοιχα με το Παρανέστη. Γιατί;

Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί, Εγγλέζοι, Βούλγαροι, Ιρλανδοί, Μαροκινοί και φυσικά Έλληνες με την συμπαράσταση και από τις γύρω περιοχές συμπαθούντων της ...κίνησης αποτελούσαν το σώμα των "no borders" επισκεπτών.

Προσπάθησαν πολυμέτωπα να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό που απαγόρευε την προσέγγιση στις εγκαταστάσεις φύλαξης. Βάλανε φωτιά σε "βουναλάκι" με χόρτα και σκουπίδια σε παρακείμενο χωματόδρομο και σε κάδους σκουπιδιών, έριξαν πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες, τσιμέντα και ότι άλλο μπορούσε να ...πεταχτεί στους αστυνομικούς που απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών.
Ευτυχώς πέρα από το πολύ...δάκρυ που έπεσε δεν είχαμε κανένα τραυματισμό ή και συλλήψεις.
Αποχώρησαν στις 21.00 μετά από πορεία .

Το ερώτημα όμως παραμένει για άλλη μια φορά "γιατί επεισόδια στην Ξάνθη και την Θράκη;" Δασκαλεμένοι; Ποιούς εξυπηρετεί η ένταση και οι επί μέρους μεμονωμένες συγκρούσεις αυτού του επιπέδου;

Εν τέλη η καλή και πολυπρόσωπη επιχειρησιακή αντιμετώπιση των "αγανακτισμένων" η ψυχραιμία παρά την πολύωρη κούραση των αστυνομικών βοήθησε στο να μην υπάρξουν άσχημες εξελίξεις. 
Την όλη επιχείρηση επιτηρούσε και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Το Σάββατο έχουν Προγραμματίσει να "διαμαρτυρηθούν" στον Φράχτη του Έβρου....

Είδομεν...